Jugoslovenski Pokret

DOBRODOŠLI!

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

Samo zajedno smo jači!

Danas, kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ: Da ću marljivo učiti i raditi i biti dobar drug. Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu SOCIJALISTIČKU FEDERATIVNU REPUBLIKU JUGOSLAVIJU. Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i ideje za koje se borio Tito. Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir.

Login

Zaboravljen password

Anketa

Da li bi ti učestvovao/la u pro-yu internet lobiju?

 
 
 

Rezultati

Latest topics

» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos

» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC

» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC

» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos

» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos

» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter

» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter

» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter

» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter

» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter

» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter

» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"
Thu Nov 27, 2014 5:52 pm by valter

» Draga moja domovino
Wed Nov 26, 2014 4:28 pm by valter

» Evropska Unija
Tue Nov 18, 2014 3:51 pm by valter

» PROJEK ROSETTA
Sat Nov 15, 2014 8:03 pm by valter

» Cestitke i pozdravi
Sat Nov 15, 2014 7:55 pm by valter

» " ZA VASU BOLJU BUDUCNOST"
Sat Nov 15, 2014 12:32 pm by SAMOUPRAVLJAC

» OBAVEŠTAVAM SVE!
Wed Nov 12, 2014 1:07 pm by valter

» Ubuntu
Wed Nov 12, 2014 10:35 am by valter

» Savez komunističke omladine Jugoslavije-SKOJ
Sat Nov 08, 2014 7:26 am by valter

» Jugoslovenska Narodna Armija -JNA-
Thu Nov 06, 2014 10:05 pm by valter

» JUCE DANAS SUTRA
Fri Oct 03, 2014 1:45 pm by valter

» Evo nesto interesantno
Wed Oct 01, 2014 8:11 pm by valter

» Demokratija ili Radnicko samoupravljanje
Mon Sep 22, 2014 4:57 pm by maro

» Bosna i Hercegovina
Sun Sep 21, 2014 11:13 am by valter

November 2018

MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Preporučene stranice

free forum
free forum
free forum
free forum
free forum


  Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Share
  avatar
  rozalin
  Razvodnik
  Razvodnik

  Female
  Broj komentara : 26
  Age : 60
  Mjesto : Tuzla
  Političko opredjeljenje : socijalisticko
  Registration date : 2009-02-18

  Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by rozalin on Thu Feb 19, 2009 8:25 am

  Nakon gotovo pet godina, koliko je trajao sudski proces, Opštinski sud u Travniku u petak je imama Rešada Omerhodžića iz Gluhe Bukovice proglasio krivim i osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od 18 mjeseci. Osuđen je zbog seksualnog uznemiravanja i bludničenja nad maloljetnom djevojčicom N.T. u seoskoj džamiji. Izricanju presude prisustvovali su i djevojčica i njena majka.

  Hodža Omerhodžić je došao u zgradu Rijaseta, ali se nije pojavio pred novinarima. Nikakvo objašnjenje nije dato.

  Reis Cerić je kazao da Islamska zajednica u BiH prihvata presudu travničkog Opštinskog suda izrečenu imamu iz Gluhe Bukovice uz naglasak da je to dokaz "dosljednosti u poštivanju principa vladavine prava".

  "Rijaset će primijeniti odredbe pravilnika o imamima i suspendovati imama Rešada do pravosnažnosti presude. Imamski poziv oduvijek je bio čast i privilegija, ali i velika obaveza i odgovornost. Zato želim iskazati svoje žaljenje i suosjećanje i kao otac i kao reisu-l-ulema zbog ovog slučaja. Ovdje se radi o individualnoj odgovornosti", kazao je reis i podvukao da je Islamska zajednica iz ovog slučaja izvukla vrijedne pouke.

  "Ipak, ostajemo dosljedni principu da je svako nevin dok mu se ne dokaže krivica i ne donese pravosnažna presuda", naglasio je reis Cerić, piše list "San".

  Međutim, on je neočekivano prekinuo konferenciju za štampu kada mu je pomenuto da je davao podršku pedofilu iz Gluhe Bukovice. Naime, još 13. aprila 2006. godine, 32 člana Ilmije svojim potpisima su pružili podršku imamu iz Gluhe Bukovice. Tri dana prije izricanja presude i sam reis Cerić je posjetio tio selo, bio sa imamom Omerhodžićem i klanjao s njim u lokalnoj džamiji. Palo je u oči da djevojčicu koju je imam Omerhodžić seksualno uznemiravao i njenu majku, reis nije posjetio!

  "Mi pravimo ambijent vladavine prava, a ne linča jer nismo više u komunizmu", kazao je reis.

  Kada se zna da je on proteklih dana bjesomučno napadao novinare koji su izvještavali o cijelom ovom slučaju, pogotovo Bakira Hadžiomerovića i novinarsku ekipu TV magazina "60 minuta", otvoreno je pitanje hoće li Mustafa Cerić podnijeti ostavku na funkciju reisu-l-uleme, jer je svojim istupima na indirektan način branio imama pedofila iz Gluhe Bukovice.

  Kako list "San" saznaje iz svojih izvora bliskih vrhu Rijaseta, i zvanično će u rukovodstvu Islamske zajednice u BiH biti postavljeno pitanje njegove odgovornosti, odnosno podnošenja ostavke. Ovo utoliko više što je u petak na konferenciji za štampu ponovo optužio medije da oni prije sudova presuđuju. Čak je u kontekstu slučaja imama iz Gluhe Bukovice pominjao i slučaj prijeratnog suđenja Aliji Izetbegoviću i njegovoj grupi i "alžirske grupe".
  avatar
  rozalin
  Razvodnik
  Razvodnik

  Female
  Broj komentara : 26
  Age : 60
  Mjesto : Tuzla
  Političko opredjeljenje : socijalisticko
  Registration date : 2009-02-18

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by rozalin on Thu Feb 19, 2009 8:42 am

  Marija Arnautović

  U BiH se ne smiruju strasti nakon što je Opštinski sud u Travniku “nepravomoćno” osudio na 18 mjeseci Rešada Omerhodžića, imama iz sela Gluha Bukovica, kod Travnika, zbog seksualnog zlostavljanja maloljetne djevojčice koja je pohađala vjersku nastavu.
  Selo je u toku višegodišnjeg trajanja sudskog procesa, a posebno nakon presude, stalo na stranu “svoga hodže” pokazujući mu podršku na različite načine, što je učinila i Islamska zajednica u BiH. Porodica ove djevojčice, kao i druge koja je dala sličan iskaz, su ostale usamljene i gotovo na stubu srama zbog razotkrivanja imama – pedofila.
  Za patrijarhalno, prilično konzervativno društvo kakvo je bosanskohercegovačko, šutnja o seksualnom zlostavljanju djece skoro da i nije neobična. Strah i stid obično su jači od želje za pravdom i kaznom. Situacija je još teža kada iza te šutnjne i osude žrtve, umjesto krivaca, stanu vjerske zajednice. O tome najbolje svjedoči primjer sela Gluha Bukovica, u opštini Travnik, gdje je mjesni hodža nepravosnažno osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji nad djevojčicom kojoj je bio vjeroučitelj:

  „On je meni rekao da ako to kažem, da će mi mama umrijeti.“

  Djevojčice i njihove porodice, umjesto da dobiju podršku svojih komšija, ali i Islamske vjerske zajednice, izopštene su iz sela koje je stalo iza osuđenog hodže Rešada Omerhodžića:
  „Znamo da nije kriv, ovu presudu poričemo. Sudstvo je bilo korumpirano, sudstvo je možda bilo pod pritiskom dok je ovakvu presudu donijelo.“
  Za ovaj događaj znalo se skoro dvije godine, ali se za njega nije zainteresovao niko iz Islamske vjerske zajednice, kao ni reis Mustafa efendija Cerić. Čak se konkretan slučaj pokušao tumačiti kao mržnja prema islamu, što potvrđuju i riječi advokata hodže Omerhodžića. Adil Lozo je nakon presude izjavio:

  „Ovo je osuda muslimanima, islamu i pozivam sve muslimane u BiH da im javno kažem da je ovo zaista osuda muslimanima i islamu. A ja kao profesionalac želim da dokažem tu činjenicu i najvjerovatnije da ću je dokazati.“

  Postavlja se pitanje šta su razlozi za zataškavanje istine. Antroplog Nebojša Šavija Valha smatra da svaka zatvorena sredina nastoji da pojedinca onemogući da uradi bilo šta što bi remetilo prvidnu harmoniju unutar neke zajednice:

  „Poglavari vjerskih zajednica nisu izolirani od takve situacije. Štaviše, upravo se u etnopolitičkom društvu poput bosanskohercegovačkog poglavari vjerskih zajednica postavljaju kao lideri malih zajednica unutar kojih se oni brinu da ne dođe do nikakvih, što bi se reklo, talasanja, pa se s te strane oni ne libe ni takvih strašnih stvari kao što su podržavanje ne samo pedofila.“

  Slučaj sela Gluha Bukovica nije usamljen primjer. U Brčkom duže od godinu traje istraga protiv pravoslavnog sveštenika takođe optuženog za bludne radnje nad djevojčicom. Advokat u oba slučaja seksualnog iskorištavanja djece je Duško Tomić. Kaže da ova dva primjera nisu usamljena, te da je strašno što djeca ne mogu biti sigurna ni kada odu da uče vjeronauku:

  „Mnogo nam je djece na ulicama, mnogo nam je djece po mjestima gdje su u velikoj mogućnosti da budu predmet seksualnog zlostavljanja od starijih i od onih kojima su roditelji poslali djecu. Tako, nažalost, dešava se da su nam djeca predmet pedofilije i u vjerskim objektima.“

  Prema krivičnom zakonu Federacije BiH, za krivično djelo pedofilije predviđen je raspon kazne je od tri mjeseca do 15 godina zatvora. U težim slučajevima zaprijećena je i kazna dugotrajnog zatvora. Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu do sada nije imalo slučaj gdje su osumnjičenici bili sveštena lica. Najduže izrečena kazna u slučajevima pedofilije koje je vodilo ovo tužilaštvo bila je osam godina zatvora, kaže glasnogovornica Edina Pirija:

  „Zbog specifičnosti samih predmeta vezano za krivična djela gdje su oštećeni maloljetnici, odnosno djeca, nismo u mogućnosti izlaziti sa više detalja da ne bismo upravo njima nanijeli još veću štetu od one koju su već doživjeli.“

  Advokat Duško Tomić navodi da je mnogo više slučajeva pedofilije nego što to javnost zna. Izrečene kazne u već procesuiranim slučajevima seksualnog zlostavljanja djece, smatra Tomić, veoma su niske:

  „Naša država prihvata da je dijete punoljetno sa 18 godina, ali je u krivičnom zakonodavstvu degradirala taj pojam tako što dijete smatra u Krivičnom zakonu do 14 godina. Iz tog razloga mislim da se nešto mora mijenjati jer moramo štititi dijete do 18 godina. Alarmantno je da nam se sve više pojavljuje brakova sa djecom do 14 godina i mislim da je to nešto strašno što je ova država potpuno zanemarila.“

  Čini se da je slučaj Gluha Bukovica uzdrmao uspavanu bh. javnost. Tako je internet portal svevijesti.ba pokrenuo akciju pod nazivom „Prijavi pedofila iz svog okruženja“. Za samo tri dana, koliko akcija traje, javio se veliki broj građana, navodi Sedin Ćenan, glavni urednik ovog portala:

  „Svakako da ćemo u ovoj akciji zatražiti od svih sigurnosnih službi u BiH da se ozbiljno uključe u rješavanje ovog problema. Prijave koje dobijamo nećemo objavljivati na našem portalu nego ćemo ih proslijediti Evropskoj policiji kako bi se mogli pokrenuti neki istražni postupci.“

  Možda će zainteresovanost javnosti spriječiti buduće manipulacije djecom, što je očigledno bio slučaj sa najmlađim stanovicima Gluhe Bukovice koje su roditelji doveli da dočekaju osuđenog hodžu. A sve je zvučalo ovako:

  Djeca plaču....
  Neko iz gomile: Je li vam žao hodže?
  Djeca uglas plačući: Jeste!
  avatar
  Internetlija
  Osnivač
  Osnivač

  Male
  Broj komentara : 917
  Age : 28
  Političko opredjeljenje : Ljevičar
  Registration date : 2009-02-17

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Internetlija on Thu Feb 19, 2009 1:05 pm

  Taj snimak djece i tog pedofila sam gledao, bilo je na FTV emisiji "60minuta".
  Snimak je definitivno namješten, zrči namještenošću!
  Sva visoka djeca su u pozadini, a ona manja ispred... Plač uopšte ne zvuči kao plač, nego kao kakvo zavijanje nazor. Tako bar ja mislim.

  A 18 mjeseci je premalo...
  Neko pomenuo Goli otok?


  ___________________________________________________

  Budi promjena koju želiš viditi u svijetu. -Ghandi
  avatar
  rozalin
  Razvodnik
  Razvodnik

  Female
  Broj komentara : 26
  Age : 60
  Mjesto : Tuzla
  Političko opredjeljenje : socijalisticko
  Registration date : 2009-02-18

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by rozalin on Thu Feb 19, 2009 3:31 pm

  I ja smatram da je malo dobio
  avatar
  Jugoslav
  Vodnik
  Vodnik

  Male
  Broj komentara : 89
  Age : 27
  Registration date : 2009-02-17

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Jugoslav on Thu Feb 19, 2009 5:46 pm

  Ma kakvi goli otok, za njih je i smrt premalena kazna..

  papelegenda
  Početnik
  Početnik

  Male
  Broj komentara : 7
  Age : 35
  Registration date : 2009-02-22

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by papelegenda on Sun Feb 22, 2009 5:57 am

  Da je moju cerku, nebi bi on dozivio zatvor
  avatar
  valter
  Pukovnik
  Pukovnik

  Male
  Broj komentara : 988
  Age : 66
  Mjesto : ch
  Političko opredjeljenje : AVNOJ
  Registration date : 2009-02-18

  Odgovor

  Komentar by valter on Mon Feb 23, 2009 8:45 am

  Da, nije lako kontrolisati svoja osecanja kada je neko licno pogodjen. No, dali je to ispravna reakcija?? Tako su se mnoge nase tragedije odigrale.
  Mislim da bi trebalo pokrenuti inicijativu za odredjene promene u samom zakonu.
  Zakon bi trebao da bude jasan i strog kada su u takvi prestupi u pitanju.

  Gradjanin bi trebalo da bude u potpunosti zasticen od svoje drzave. Zato je zakon i napisan.

  Jos jedan razlog za glasanje kada se nesto menja u zakonu.
  Samo preuzimanjem pune odgovornosti svakog gradjana se moze u buduce ovako nesto spreciti.

  Valter
  avatar
  Internetlija
  Osnivač
  Osnivač

  Male
  Broj komentara : 917
  Age : 28
  Političko opredjeljenje : Ljevičar
  Registration date : 2009-02-17

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Internetlija on Mon Feb 23, 2009 12:31 pm

  Mana našeg zakona je što su kazne rastegljive.
  Mislim da je zakonski predviđen zatvor za krivično dijelo bludne radnje nad maloljetnim osobama od 3 do 15 godina...

  Zašto se ne dogovore na fiksan broj?
  Npr. 10!
  Pa čim je zločin prevagno na pedofiliju, 10 godina zatvora i kraj priče...


  ___________________________________________________

  Budi promjena koju želiš viditi u svijetu. -Ghandi
  avatar
  rozalin
  Razvodnik
  Razvodnik

  Female
  Broj komentara : 26
  Age : 60
  Mjesto : Tuzla
  Političko opredjeljenje : socijalisticko
  Registration date : 2009-02-18

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by rozalin on Mon Feb 23, 2009 1:29 pm

  Komesar Cerić
  Sead Fetahagić 22.02.2009.

  Posljednji događaji oko hodže pedofila u selu Gluha Bukovica na Vlašiću u prvi plan su mnogo više izbacili reisa Mustafu Cerića, nego optuženog imama. I ranije se reis u javnosti osiono ponašao, ali je kulminiralo njegovim stajanjem na stranu prokazanog pedofila. Tim povodom vrhovni islamski dužnosnik u našoj zemlji iskazao se kao autarhični antidemokrata.

  Sud u Travniku osudio je imama (doduše nepravomoćno) da je seksualno uznemiravao djevojčicu i izrekao mu vremensku kaznu.

  Istog dana reis je istupio u javnosti i stao u zaštitu inkrimisanog hodže, čime je iskazao da ignoriše sudske odluke. Ko je kao reis, njegova je posljednja! A istog dana je reis otrčao u pomenuto selo i razgovarao sa djevojčicom, koja je optužila hodžu. Novinar je čuo kroz odškrinuta vrata i prenio javnosti. Ako je istina, to je skandalozno! Mustafa Cerić se raspitivao kako je hodža dirao djevojčicu i tražio od nje da mu dira spolovilo, da li kroz pantalone ili sa otvorenim šlicom. Nije samo seoski vjeroučitelj manijak, nego se i reis takvim čini.

  A onda je Cerić, na brzinu zakazanoj konferenciji za novinare, prigovorio advokatu djevojčice Dušku Tomiću da on ne razumije bosansko selo. Šta je time htio reći? Da u bosanskom selu (nije kazao muslimanskom, a tako se doima), vladaju dugačiji običaji, nego u civiliziranom svijetu? To je takva optužba muslimanskog naroda, kao da je to izrekao neko od poznatih islamofoba, koje u svojim govorima reis stalno proziva i napada.

  Na televiziji je reis kazao da ko napada muslimana, a svaki musliman nosi u sebi islam, onda napada islam kao takav. Ovo je još jedan biser našeg reisa, kojim odbacuje bilo kakvu kritiku bilo kojem pojedincu muslimanu, unaprijed osuđujući da je to napad na cjelokupnu populaciju islamskog svijeta! No, može mu se, kada se osjetio nedodirljivim, pošto iza sebe ima veliku masu indoktriniranog naroda u mnogobrojnim džamijama.

  Odavno je poznato da se reis Mustafa Cerić više bavi svjetovnim pitanjima, nego pitanjima vjere. Nametnuo se kao nezaobilazan političar, koji određuje opšti pravac političkog djelovanja, kao komesar koji je posebno involviran u kadrovska rješenja. Njegova je misao da jeste država Bosna i Hercegovina sekularna, ali nije društvo naše. Pa sad neka se svako pita šta to znači, ali nedvojbeno je da time hoće reći da ovim društvom komanduje on, naravno među bošnjačkim stanovništvom. A to mu daju za pravo vjernici, koji su po džamijama instrumentalizirani, koji glasaju onako kako im hodže kažu. To mu daju za pravo istaknuti pojedinci, posebno novokomponovani biznismeni, koji žele njegovu zaštitu, a za uzvrat mu doniraju novac kad zatreba.

  Izgleda kako je ofanziva reisova na zdrav razum počela kritikama na njegovu izgradnju svojih dvora, zapravo rezidencije Rijaseta, vrijednu više od deset miliona. Kritika za rasipništvo u vrijeme ekonomske krize izazvala je našeg muslimanskog vođu da odapinje strijele protiv svih koji ne dijele njegovo mišljenje. Pa okolo etiketira, posebno novinare, kako su islamofobi.

  A upravo su novinari u dnevnim, sedmičnim i na televizijskim javnim servisima uzeli kritičko razmatranje za reisovu bahatost. Iskopavaju se priče o njegovoj pohlepnosti za novcem, o njegovom skupom automobilu i odijelima.

  U svjetskim okolnostima, kada zaista postoji antagonizam prema muslimanima u zapadnim zemljama, reis Mustafa Cerić koristi da se Evropi i Americi predstavi kao prihvatljivi muslimanski vođa, kao demokrata, kao čovjek tolerancije. Pa ga po Evropi dočekuju kao svijetao primjer razumnog islamiste, nasuprot mnogim arapskim militantima, od kojih neki postaju i teroristi. Prikazujući se zapadnom svijetu kao prihvatljiv, Cerić kuje svoj plan da okupi evropske muslimane i stane na čelo takve jedne organizacije. Druga je priča kako se postavlja vani, a kako kod kuće.

  Pored novinarskih kritika, reis trpi i odbojnost i unutar naših islamskih oraganizacija. Većina profesora Fakulteta islamskih nauka javno, u štampi i na televiziji, suprostavlja se Cerićevoj diktaturi, naročito kao čovjeku koji voli ugodan život, što se jedan vjerski službenik ne bi smio tako ponašati. Ta gradnja po svemu sudeći luksuznog zdanja Rijaseta najviše je uzrujala profesore pomenutog fakulteta. A i studenti s ove visokoškolske ustanove javno su se oglasili prosvjedom protiv nekih reisovih postupaka.

  Sve se ovo može događati u zemlji koja sve više postaje teološka, unatoč zakonskim zapisima da je sekularna.
  avatar
  Internetlija
  Osnivač
  Osnivač

  Male
  Broj komentara : 917
  Age : 28
  Političko opredjeljenje : Ljevičar
  Registration date : 2009-02-17

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Internetlija on Mon Feb 23, 2009 2:01 pm

  papelegenda (citat):Da je moju cerku, nebi bi on dozivio zatvor

  Mislim da je otac djevojčice mrtav. A ni komšije nisu posebno bistri... stali su na stranu pedofila!


  ___________________________________________________

  Budi promjena koju želiš viditi u svijetu. -Ghandi
  avatar
  Drug Čelik
  Vodnik
  Vodnik

  Male
  Broj komentara : 91
  Age : 27
  Mjesto : Vitez - Zenica
  Političko opredjeljenje : komunist
  Obrazovanje : u toku...
  Registration date : 2009-02-18

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Drug Čelik on Mon Feb 23, 2009 2:03 pm

  da otac joj je mrtav, i to ŠEHID...sramota za bukovljane...
  avatar
  Hercegovac
  Vodnik
  Vodnik

  Male
  Broj komentara : 55
  Age : 27
  Registration date : 2009-02-24

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Hercegovac on Tue Feb 24, 2009 10:07 pm

  Sve to na stranu,glup narod a hodža se brani ali da reis dođe,stane u zašititu njegovu i indirektno poručuje da djevojčica laže...nevjerovatno !
  I opet ima onih koji ih brane...cccccc...
  Kuku nama dok nam ovakvi vode glavno kolo u državi !
  avatar
  rozalin
  Razvodnik
  Razvodnik

  Female
  Broj komentara : 26
  Age : 60
  Mjesto : Tuzla
  Političko opredjeljenje : socijalisticko
  Registration date : 2009-02-18

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by rozalin on Wed Feb 25, 2009 4:38 pm

  Mislim da je zakon preblag. Za ovakve slucajeve uvela bih smrtnu kaznu ili kaznu hemijske kastracije
  avatar
  druze tito mi ti se kunem
  Razvodnik
  Razvodnik

  Male
  Broj komentara : 22
  Age : 26
  Mjesto : Travnik, Breza, SR BiH
  Političko opredjeljenje : Komunisticka Partija Bosne i Hercegovine (KPBiH)
  Obrazovanje : TITOIST
  Registration date : 2009-03-03

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by druze tito mi ti se kunem on Wed Mar 04, 2009 11:37 pm

  papelegenda (citat):Da je moju cerku, nebi bi on dozivio zatvor

  ako svi tako budemo mislili onda nista necemo postici.
  nista protiv tebe druze al gle,ti me sada mlakice na nas rat posjecaj,znaci ti bi bio spreman da ubija,nista nebi bio bolji,neg padas ispod njegovog nivoa...ljudi koji su masakrirali po bosni ili pocitavoj jugi nisu takva stoka,neg su oni sto kazu ubijaj zapali.

  probaj da razmislis o tome.zatvor je opet bolje tako ce da sazna da je pogresio al ak ga ubijes onda nista mi nit on necemo imati o tome.
  avatar
  Insane
  Početnik
  Početnik

  Female
  Broj komentara : 6
  Age : 33
  Mjesto : Svijet
  Političko opredjeljenje : Neopredjeljen
  Obrazovanje : VSS
  Registration date : 2011-05-25

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Insane on Wed May 25, 2011 11:38 am

  avatar
  Internetlija
  Osnivač
  Osnivač

  Male
  Broj komentara : 917
  Age : 28
  Političko opredjeljenje : Ljevičar
  Registration date : 2009-02-17

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Internetlija on Wed May 25, 2011 2:22 pm

  Vještačka impotencija i doživotna samnica - tako bih to ja kažnjavao!


  ___________________________________________________

  Budi promjena koju želiš viditi u svijetu. -Ghandi
  avatar
  Insane
  Početnik
  Početnik

  Female
  Broj komentara : 6
  Age : 33
  Mjesto : Svijet
  Političko opredjeljenje : Neopredjeljen
  Obrazovanje : VSS
  Registration date : 2011-05-25

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Insane on Thu May 26, 2011 12:47 pm

  Nasuprot tome, dobijaju nešto kao status mučenika heroja na kušnji 'zlih jezika' nevjernika, što im svakako diže rejting. Lično se uvjerih razgovarajući sa poštovaocima. A na pitanje (apsurdno i užasno)''Da li biste radije da Vam sin bude homoseksualac ili heroinski zavisnik?'', skoro svako odgovara pod b)
  O ovoj temi s foruma uglavnom je zabranjeno ili makar neukusno razgovarati u prosječnom radnom kolektivu (npr. u prosvjeti), a i šire
  Sve je to debelo iščašeno  avatar
  valter
  Pukovnik
  Pukovnik

  Male
  Broj komentara : 988
  Age : 66
  Mjesto : ch
  Političko opredjeljenje : AVNOJ
  Registration date : 2009-02-18

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by valter on Fri May 27, 2011 6:42 pm

  Insane (citat):Nasuprot tome, dobijaju nešto kao status mučenika heroja na kušnji 'zlih jezika' nevjernika, što im svakako diže rejting. Lično se uvjerih razgovarajući sa poštovaocima. A na pitanje (apsurdno i užasno)''Da li biste radije da Vam sin bude homoseksualac ili heroinski zavisnik?'', skoro svako odgovara pod b)
  O ovoj temi s foruma uglavnom je zabranjeno ili makar neukusno razgovarati u prosječnom radnom kolektivu (npr. u prosvjeti), a i šire
  Sve je to debelo iščašeno
  Licno bih sledece rekao:" ako netrazite resenje u vezi onoga cega se pribojavate ce se to cega se pribojavate desiti, zato sto niste govorili i trazili resenje onoga cega ste se pribojavali".

  Valter study


  ___________________________________________________

  http://sfrj4ever.forumieren.de/forum

  Sponsored content

  Re: Slucaj imama iz Gluhe Bukovice

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Wed Nov 14, 2018 5:29 pm