Svi se danas samo žale na političare - te vidi šta nam uradiše, te lopovi, pa pokrali, prevarili, te oni su krivi za sve što se dešava, a mi kao jadni, ni krivi ni dužni...Ni prošetati ne možeš, ni piće na miru popiti a da ne čuješ neke pritužbe, gdje god kreneš ista priča,eh...Naročito sad pred ove (kako kažu, i to po ko zna koji put) "istorijske" izbore...
Pa šta ti ljudi misle, da su naši dragi političari možda svemirci, da su pali s neba ili odjedanput se stvorili baš tu, kod nas? Ne rastu valjda na drveću, majku mu...Išli su i oni u one iste naše škole kao i svi mi, završili one iste naše fakultete (ako su završili), radili u našim firmama - i što je najvažnije NAROD IH JE IZABRAO, gradjani glasali, iskoristili svoje "sveto" demokratsko pravo. I, to je to! Nema tu nikakve misteriije ni filozofiranja! To je ono što nam se, u stvari, nudi, ono najbolje što imamo...Eh, što ti je ovaj naš Homo Balkanicus...
A ko se to najviše buni, ko je najglasniji? Upravo oni isti tipovi koji su i izabrali te iste političare, oni koji ih uvijek iznova i biraju!! A ako ih ti već biraš, te iste političare, te iste lopove, lažove i prevarante, krivce - e, onda, prijatelju, sam snosiš odgovornost za sve ono loše što dotični urade, onda nemaš ni pravo više da se žališ, sam si to sebi uskratio, TVOJ IZBOR, TVOJA GREŠKA, sam si kriv! Medjutim, ja koji nisam ni glasao, mogu se žaliti i buniti do mile volje za sav taj nered i sve probleme koji si baš ti prouzrokovao...
Ako je nekima važnije dobiti pedalj zemlje, kravu, traktor, 100 maraka ili ko zna već šta, ako se taj naš glasač proda unaprijed tim istim političarima za neko bijedno obećanje, onda i ne vrijedi glasati, jer bolje mu i ne treba...Uostalom, šta možeš i očekivati od tog našeg prosječnog Homo Balkanicus-a koji dane provodi po šoping centrima, sa mobilnim u jednoj ruci, doke prste druge ruke elegantno zavuče duboko u (svoje!) medjuguzje da "umiri" te nestašne gaćice, pa onda tom istom rukom dobro pročačka uši i onda se sam sebi divi zbog toga...
Ma, ionako je već sve manje-više poznato, drugi su to već odredili, a ovi tzv. demokratski izbori su samo iluzija, samo puko zamazivanje očiju...
Sve što se može čuti od tih političara je kako smo svi mi različiti; naglašavaju stvari koje nas razdvajaju i udaljavaju jedne od drugih. To je, jednostavno, način na koji funkcionišu vladajuće klase u svakom društvu, oni u stvari hoće da nas ostale rasporede po torovima (u što manje grupice, to je bolje za njih!) i to po različitim osnovama - religioznoj i nacionalnoj pripadnosti, po prihodima, mjestu stanovanja, seksualnom opredjeljenju itd, koristiće oni bezobrazno sve što im je na raspolaganju u nastojanju da nas održe u stanju stalne napetosti i neizvjesnosti, provociraće svadje i sukobe, a samo da bi oni na kraju mogli prigrabiti što više za sebe...Vrlo jednostavan princip koji, u stvari, funkcioniše! Pred izbore reći će ti sve što želiš da čuješ, a poslije...
Sretno svima koji će glasati, uživajte, i (ako pobjede oni za koje glasate) zasigurno će se sve momentalno promjeniti na bolje, odmah nakon izbora...
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"