JUGOSLOVENSKI POKRET

DOBRODOŠLI!

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

Join the forum, it's quick and easy

JUGOSLOVENSKI POKRET

DOBRODOŠLI!

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

JUGOSLOVENSKI POKRET

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JUGOSLOVENSKI POKRET

Samo zajedno smo jači!

Danas, kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ: Da ću marljivo učiti i raditi i biti dobar drug. Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu SOCIJALISTIČKU FEDERATIVNU REPUBLIKU JUGOSLAVIJU. Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i ideje za koje se borio Tito. Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir.

Similar topics

Login

Zaboravljen password

Anketa

Da li bi ti učestvovao/la u pro-yu internet lobiju?
    Svaka vaska obaska ili........ Bar_left62%Svaka vaska obaska ili........ Bar_right 62% [ 107 ]
    Svaka vaska obaska ili........ Bar_left20%Svaka vaska obaska ili........ Bar_right 20% [ 35 ]
    Svaka vaska obaska ili........ Bar_left18%Svaka vaska obaska ili........ Bar_right 18% [ 31 ]

Ukupno glasova : 173

Latest topics

» DRUGARICE I DRUGOVI GDE STE?
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyTue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter

» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos

» Izgubljeni drugovi
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC

» PRAZNICI
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyMon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC

» BEZ DLAKE NA JEZIKU
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos

» Zdravo! Ja sam Dejan!
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos

» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Dec 13, 2014 11:46 am by valter

» LALA U PEKARI
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyFri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter

» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyFri Dec 05, 2014 7:08 am by valter

» TEZINA LANACA
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyMon Dec 01, 2014 7:44 am by valter

» LINUX MINT
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySun Nov 30, 2014 8:31 am by valter

» 29.Novembar-Dan Republike
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Nov 29, 2014 8:18 am by valter

» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyThu Nov 27, 2014 5:52 pm by valter

» Draga moja domovino
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyWed Nov 26, 2014 4:28 pm by valter

» Evropska Unija
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyTue Nov 18, 2014 3:51 pm by valter

» PROJEK ROSETTA
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Nov 15, 2014 8:03 pm by valter

» Cestitke i pozdravi
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Nov 15, 2014 7:55 pm by valter

» " ZA VASU BOLJU BUDUCNOST"
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Nov 15, 2014 12:32 pm by SAMOUPRAVLJAC

» OBAVEŠTAVAM SVE!
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyWed Nov 12, 2014 1:07 pm by valter

» Ubuntu
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyWed Nov 12, 2014 10:35 am by valter

» Savez komunističke omladine Jugoslavije-SKOJ
    Svaka vaska obaska ili........ EmptySat Nov 08, 2014 7:26 am by valter

» Jugoslovenska Narodna Armija -JNA-
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyThu Nov 06, 2014 10:05 pm by valter

» JUCE DANAS SUTRA
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyFri Oct 03, 2014 1:45 pm by valter

» Evo nesto interesantno
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyWed Oct 01, 2014 8:11 pm by valter

» Demokratija ili Radnicko samoupravljanje
    Svaka vaska obaska ili........ EmptyMon Sep 22, 2014 4:57 pm by maro

November 2024

MonTueWedThuFriSatSun
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930 

Calendar Calendar

Preporučene stranice

free forum
    free forum
    free forum
    free forum
    free forum

5 posters

Svaka vaska obaska ili........

valter
      valter
      Moderator
      Moderator

Male
      Broj komentara : 990
      Mjesto : ch
      Političko opredjeljenje : AVNOJ
      Registration date : 2009-02-18

Svaka vaska obaska ili........ Empty Svaka vaska obaska ili........

Komentar by valter Sat Apr 18, 2009 1:15 am

Interesantan fenomen nasih foruma je i taj sto nikako nemoze da se postigne jedno stabilno i jako jezgro. Zasto?

Valter scratch
      valter
      valter
      Moderator
      Moderator

Male

Svaka vaska obaska ili........ Empty Zato sto...

Komentar by valter Sat Apr 18, 2009 1:28 am

Najveci deo nasih posetilaca nevidi interes drustva u celini, vec trazi samo svoj interes u svemu.

Ako nije dovoljan razlog jacanju zajednistva, ono sto je pruzao sistem u SFRJ-i, Radnicko smaoupravljanje, delagatski sistem, socijalna sigurnost, osigurana zdravstvena zastita svih gradjana, ravnopravnost polova, besplatno skolovanje,uredjeno radno vreme sa toplim obrokom u vecini preduzeca,radne uniformena racun preduzeca, drustveni stanovi...........

Ako to sve nije dovoljno da se covek bori za vracanje na prvi put, se treba pitati " Sta nije u redu u drzavi danskoj".

Isticanje samo licnih interesa su osobine kapitalistickog sistema u kom radnicka klasa sve vise postaje moderan rob.

Dali je nas covek stvarno spreman da baci sve ono sto je imao u nepovrat i upusti se u avanturu zvanu kapitalizam u kom ( se jasno zna ) nema mesta "slabicima" ni radnckoj klasi, vec samo onima koji su spremni sve da ucine za licni napredaku firmi u kojoj rade, pa makar to bilo vezano i za 24h rada na dan? Zivot za firmu i sve samo za firmu.

Dali je to tako?

Valter scratch
      Red Dog
      Red Dog
      Mlađi vodnik
      Mlađi vodnik

Male
      Broj komentara : 41
      Političko opredjeljenje : Komunista
      Obrazovanje : Pravnik
      Registration date : 2009-02-20

Svaka vaska obaska ili........ Empty Re: Svaka vaska obaska ili........

Komentar by Red Dog Sat Apr 18, 2009 3:09 pm

Zasto?

Bit cu brutalno iskren.

Posto:

a) nemamo verodostojnog lidera, niti

b) verodostojan plan akcije

Zato su nam forumi mesta za terapiju. Kukamo malo a kad vidimo da se nista ne desava odustajemo u potpunosti. To se ne desava samo na forumima nego i u stvarnom zivotu. Evropa ima sigurno 100 socijalistickih partija ali nikako da se ujedine i rade nesto konkretno.

Kao kontrast cu uzeti partiju koja raste ogromno: Piratska Partija Svedske. Sta rade oni?

1. Imaju jasno definisanu Stvar: Mi se borimo za slobodu na internetu.

2. Imaju jasno definisanog Neprijatelja: Kapitalisticki interesi, sa SAD na celu, koji pokusavaju regulisati internet kao i klasicne medije. Ne mora se inzistirati na klasnoj analizi – to moze uplasiti neke – samo ih maziti uz dlaku, igrati na njihove vec postojece interese. Svestan sam da je vecina clanova zapravo samo egoisticka i da ih zapravo samo zanima besplatno skidanje filmova i muzike, ali postoji i intelektualna elita koja daje ideolosku nadgradnju. A ta nadgradnja nije sranje. Ovo je tek pocetak. Sad Hollywoodski lobby trazi zabranu pristupa nekim stranicama. Postoje planovi dozvole pristupa samo nekim stranicama a za sve ostalo moras platiti posebno. Nastat ce „lovci na ljude“: privatna preduzeca koja tvrde da je skinuta muzika sa tvoje IP-adrese, pa im plati, inace ces na sud i platiti ogromnu odstetu. Ljudi ce platiti iz straha. Ako linkujes do necega mozes krsiti copyright. Nameravajau uvesti istu kontrolu nad internetom kao i nad klasicnim medijima.

3. Aktivno vodstvo. Posto je vecina clanova pasivna oni uzimaju inicijativu a clanovi se prikljucuju tim inicijativama. Da cekaju inicijative clanova ne bi se desilo nista. Cim se prikljucujes partiji, lako i besplatno preko interneta, odmah dolaze nekoliko mailova o postojecim i planiranim delatnostima. Ti biraj gde zelis ucestvovati, ako zelis ucestvovati uopste. To stvara utisak aktivne partije.

4. Provokacija. Pirate Bay je namerno drzao servere u jurisdikciji Svedske da bi primorao vlast da preduzima mere i pokazuje pravo lice. Juce su tri druga osudena u prvostepenom sudu na po godinu dana zatvora i 30 miliona odstete. Imamo svoje mucenike. Ali smo juce dobili 3 000 novih clanova a danas se odrzavjau demonstracije po vecim gradovima. Juce su i najnaivniji videli da se ne moze ocekivati pravda i logika u kapitalistickim sudovima (Josip Broz: „Ne priznajem nadleznost kapitalistickog suda“). Pod postojecim zakonima ne mozes pobediti. Mora se ici na vislji nivo, tamo gde se stvaraju zakoni: u politicku sferu. Sada smo motivisani za politicku akciju. Idemo na izbore za evropski parlament ovog leta a za svedski parlament sledeceg leta. A organizacija je fenomenalna.

Rezultat: Omladinsko odeljene Piratske Partije ima vise clanova nego sva omladinska odelenja etabliranih partija zajedno. Prava Partija Mladih. Kad se stari kerovi, kojima nema spasa posto su otrovani kapitalistickom propagandom, budu povlacili, ovi ce preuzeti politiku.

Zakljucak?
      Cetiri tacke od gore. Treba da se desava nesto. Partija treba da je u pokretu. Vodjstvo treba uzeti inicijativu. Ako se ceka inicijativa clanova, partija ce zamreti. Vecina clanova su pasivni i imaju zapravo usko egoisticke interese: „Sta dobijam JA na tome? SADA ili u SKOROJ BUDUCNOSTI.“ Piratska Partija pokazuje donekle put. Posto cist, teoretski socijalizam ne pali kod vecine – suvise je komplikovano sagledati celinu – imate ovu osnovnu platformu: Kapitalisti nam nameravaju oduzeti internet. Sto jeste istina. To je blisko svakome. Pogada i teoreticare i egoiste.

Znam da je tesko i nezahvalno kad nema love, ali na zalost ovo treba uraditi da bi se etablirala nova partija.
      Piratska Partija finansira sebe oglasima na Pirate Bay i partijskim sitovima i donacijama („Prodat cemo kapitalistima konopac kojim cemo ih kasnije obesiti“ – Stalin).

Uz drugarski pozdrav
      /Red Dog
      Internetlija
      Internetlija
      Osnivač
      Osnivač

Male
      Broj komentara : 917
      Političko opredjeljenje : Ljevičar
      Registration date : 2009-02-17

Komentar by Internetlija Sat Apr 18, 2009 5:51 pm

Slažem se s Red Dog-om.
      Brutalna iskrenost se kod mene uvijek visoko kotira!
      S toga predlažem da svi ili osnujemo neku organizaciju (pa makar ilegalnu) ili odemo u neku već izgrađenu organizaciju i pomognemo rad.

Metodom kopiranja te Piratske partije (naći glavu organizacije, golove, radnje itd.) možemo stvoriti svoju stvar.
      A učlanjenjem u već izgrađeno tijelo dobijamo završen sistem i samo ga treba gurati ka gore.

Možda ponovorođenje MABIH-a?
      Dene
      Dene
      Stariji vodnik 1. klase
      Stariji vodnik 1. klase

Male
      Broj komentara : 208
      Registration date : 2009-04-19

Komentar by Dene Tue Apr 21, 2009 12:49 pm

Nema povlacenja samo napred.
      valter
      valter
      Moderator
      Moderator

Male

Svaka vaska obaska ili........ Empty Odgovor

Komentar by valter Wed Apr 22, 2009 8:36 am

U nasem slucaju,nesemo zaboraviti da je problem sto:
      1.) prava demokratija trazi ucesce svih subjekata u odlucivanju, da li je to u pocetnoj fazi potrebno?
      2.) sto se tice predloga druga Red Dog se nemogu i nesmem sloziti u potpunosti. Ono sto je ilegalno nikada ne zavrsi dobro, osim kada je u pitanju okupljanje i dogovaranje. Mi nismo "iranci"
      3.) Bitno je realno procenjivanje situacije. Sada cu ja biti brutalno iskren, mi nemamo ( blago izrazeno) dovoljno podrske nedju nasim narodima.
      4.) Stalno ponavljam, mi imamo sve napravljeno ( tito ) samo treba da se drzimo pravca kretanje. Nas problem je sto stalno neko skrece sa pravca kretanja i povlaci sa sobom ljude. Ima se utisak da je to namerno. Zato sam i predlagao da se odredi jedan deo foruma u kom ce biti samo oni koji vuku " sa iste strane " strika i razraditi predlog koji kasnije ide dalje.
      5.) Mi nesmemo zaboraviti da "jaci p**" hebe. Znaci realno procenjivanje stanja, po sistemu " ne naginji se previse kro prozor, Ines".
      6.) Akcije da, ali planski pripremljene i u isto vreme na svim mestima.

Valter
      Internetlija
      Internetlija
      Osnivač
      Osnivač

Male

Komentar by Internetlija Wed Apr 22, 2009 6:47 pm

Ja sam nedavno odlučio ne sjediti više skrštenih ruku. Bukvalno.

Ja ću, ako treba, sam plivati uz Drinu i uraditi sve što mogu da ostvarim svoj cilj - pomirenje naroda Bosne i Hercegovine. To je moj lični cilj u životu i jedan od osnovnih motivatora za nastavak.
      Jugoslaviju, Bratstvo i Jedinstvo i naravno Tita volim i poštujem (shodno redoslijedu) i doživljavam sve to kao dokaz da možemo skupa funkcionisati i to efikasnije od prosječne efikasnosti i nadasve efikasnije nego danas, zavađeni.

Neću priznati niti jednu prepreku i niti jedan zakon koji mi se nađe na putu.
      Ko god želi može poći sa mnom.
      drug Tibor
      drug Tibor
      Zastavnik
      Zastavnik

Male
      Broj komentara : 288
      Mjesto : Bečej
      Političko opredjeljenje : Komunist
      Obrazovanje : Kuvar

Komentar by drug Tibor Wed Apr 22, 2009 9:45 pm

Mirza, mi aktivniji sa ovog Foruma ćemo poći putem koji vodi ka pomirenju naši naroda, a videćeš, da će vremenom i radnička klasa da podje, jer i u njihovom ličnom interesu je naš cilj, i meni je pomirenje Jugoslovenskog naroda jedan od glavnih životnih zadataka koji sam ja sam sebi postavio, ali isto tako životni cilj mi je i da pomognem da se socijalizam vrati...ja mislim da smo svi mi zato i ovde.
      Evo jedan putokaz kako idu stvari:
      1. Juče, smo svi mi bili poneti entuzijazmom jugoslovenstva i socijalizma, ali u našim glavama.
      2. Danas, to smo već svima otvoreno rekli, i nalazimo se na ovom Forumu.
      3 Sutra, ćemo predvoditi demonstracije ili pak učestvovati u nekoj revoluciji.
      4. Prekosutra, ćemo svi mi videti plod našeg rada i truda, a taj plod ćemo zauvek očuvati...

Ovo je "grafikon" sa sažetim vremenom, nadam se da sam shvatljivo napisao.
      valter
      valter
      Moderator
      Moderator

Male

Svaka vaska obaska ili........ Empty Odgovor

Komentar by valter Fri May 22, 2009 8:33 pm

Samo oni koji veruju u nemoguce,ce ostvariti moguce.

Valter sunny
      Internetlija
      Internetlija
      Osnivač
      Osnivač

Male

Komentar by Internetlija Sat May 23, 2009 12:35 am

Meni ništa nije nemoguće Very Happy
      Ja šam strukom mašinski tehničar. Profesor nam je stalno ponavljao jedno "Uvijek ima način!"
      A ja sam nedavno čuo i ovo: "Ako nema načina, napraviti ćemo ga!"

Sponsored content

Komentar by Sponsored content

Danas je Sun Nov 24, 2024 9:57 am