by ExOduS Thu Nov 25, 2010 12:05 pm
Pozdrav Pavle.
Nama jedino sto i preostaje, bar ovoga trenutka i je sjedenje ali to je taktički, povrati snagu pa napadni jer bez nje ces umrijeti i time neces nista postici. Nas (komuniste/socijaliste) krive za raspad prošle države i u pravu su, možda ne potpuno ali u pravu su. Jer više je nebitno da se Amerika, NATO i pola zapada trudilo unistiti Jugoslaviju iz svojih razloga, ono sto je bitno je da su komunisti vladali Jugoslavijom kada je poceo rat i da komunisiti nisu bili u mogucnosti zaustaviti rat i rijesiti stanje koje se tada nalazilo u državi.
Postavlja se pitanje zasto ponovno komunizam? Ja bi to radje nazvao socijalizam jer ima razlike.
Odgovor je zasto ne? Po cemu smo mi danas napredniji? Po postotku samoubojstva? Zdravstvenog? Obrazovanja? Sigurnosti? Nema pljacki, banda, itd, da nismo mozda napredniji po nasoj industriji? Ne po industriji nismo jer i ove firme koje su danas jake su takve jer ih je jugoslavenski samoupravni sustav doveo, bez njega bi tesko to postigle. Sve firme koje su bile ogromne su ili unistene za vrijeme rata i su propale ubrzo ili eto jucer citam da i ovo malo HR firmi sto je ostalo zbog krize propada i trazi spas u potencijalnim kupcima njihove firme sa zapada.
Gdje su nam nasi brodovi? Nas ponos? Hrvatska je zbog Jugoslavije ili bolje rec Jugoslavija je bila 4 sila u svijetu po pitanju brodogradnje, rame uz rame Japanu, Juznoj Koreji, Americi. A di smo sad? Propadaju nam brodogradilista, drzava im vise neda da ugovaraju poslove, katastrofa, Brodosplit je izbacio jucer valjda svoj zadnji brod, Rijecki 3 Maj je pred bankrotom, a to sto ih je vecina vec propala a ovaj dio jedva radi..
Ma kako smo glupi bili, rat je bio jedina stvar koja nas je i mogla unsititi, zato su to napravili!
Sada nas kontroliraju, danas smo robovi, ovo je robovlasnicko drustvo u kojem mozes radit i mjesecima bez da placu dobijas! Jel ot normalno? Naravno da nije, ali eto, kod nas je.
Iskidali su nas na dijelove, lakse je kontrolirati manju skupinu nego vecu, unistili nase firme, doveli svoje tvrke i sad radimo za njih.
Kako to ljudi neshvacaju ma kako?! Nikad ovo necu shvatit.
A ovi nacionalisti, njih je sad vise nego u razdoblju izmedju 1930-1945, strasno ali istinito. Rusija je cisti primjer u kojem su nacionalisticke stranke najjace, jednostavno jeb....... Prakticki se cijela nacija borila protiv nacista i sada se velik broj mladih kod njih tako izjasnjavaju. Ali kod njih je to u strašnim razmjerima, nacionalisti ubijaju sve druge, i to cesto i ta ubojstva prolaze, srecom kod nas nije tako razvijeno to zlo.
A i ja se pitam da je tako.. pa nas bi nacisti i fasisti odmah sredili, ne zato sto nas je malo vec zato sto nismo dobro organizirani. Nas u biti ima jako puno, kada odete npr na youtube i gledate neke pjesme itd koje imaju veze sa Jugoslavijom vi vidite da ima masa ljudi sa jednakim stavovima.
Ali mi nismo organizirani i tu je problem, jer da jesmo sve bi izmjenili.
Treba sve nacistički moguce stranke i slicne zakonom zabraniti, kako je Hr zabranila ustaše tako Srbija treba zabraniti četnike, znam da ce izbiti kolateralno sr*nje ali bez toga cemo tesko dalje.
Neka ustaše i cetnici izadju iz zemlje jer ovdje nemogu zivjeti u harmoniji sa narodom koji zeli mir i prosperitet. Ako im je do rata sve cemo ih na goli otok pa nek uzivaju i ustase i cetnici i svi koji zele sa njima.
Pozdrav Pavle, živio!
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"