Pavle 100%KOMUNISTA (citat):Čujte drugovi,
Nikako mi se ne sviđaju ovakvi filmovi, jer oni, iako režiseru to nije namjera, podstiču na stvaranje tih "nacističkih" grupa među omladinom. ZAŠTO? Zato što omladina danas nažalost ne gleda na to kao na nešto namoralno, već kao na nešto MODERNO. Skoro sam, posle godinu dana raspravke uspeo "izlečiti" jednog školskog kolegu, koji je nažolost, pre svega zbog neznanja ušao u te vode. Bio je baš zabrazdio, ali se izvukao. Danas je nekom klincu dovoljno pogledati takav film i iz neznanja istorije upustiti se u te mutne vode. Što bi se reklo, danas omladina sve radi iz hira. Na mene koji imam deset diploma sa takmičenje iz istorije, taj film može biti čak i poučan, ali za nekog ko ne zna istoriju i ne razume se ni malo u politiku, OVAJ FILM MOŽE OSTAVITI STRAVIČNE POSLEDICE. Da je to istina, govori činjenica da su se samom filmu upravo najviše obradovali "neonacisti". Nadam se da me razumete što hoću reći. U našoj SFRJ ovakav film nikad ne bi dobio dozvolu za prikazivanje. E takva cenzura je dobra i poželjna, zato što onemogućuje da do mladih-ludih dođu ovakvi nepoučni filmovi.
Postoavni druze Pavle,
tvoja konstatacija, da mediji manipuliraju ljude ( posebno mlade ) je 100% tacna. Samo mediji manipulisu ljude na svakom koraku. Pocev od reklama za odredjene proizvode pa do dnevne stampe, gde se cini isto. Danasnja situacija je veoma komplikovana. Okruzeni smo manipulatorima i "Ovcama". To znaci, odgovornost roditelja je danas veca nego ikada. Svaki roditelj mora da utice na svoje dete. Deca u prvoj liniji kopiraju
( oponasaju ) svoje roditelje. Kada roditelji nemaju vremena za svoju decu ( dali zbog rada ili zobog sebicnosti ) su deca prepustena ulici. Kada su deca prepustena ulici, na njih uticu mediji i druga deca. Sistem u kome danas zivimo nije zainteresovan da covek bude jako inteligentan, covek je u kapitalistickom sistemu samo brojka koja ispunjava svoj zadatak i nista drugo.
Sve dok ljudsko bice bude mislilo samo na sebe samoga ( svoj licni interes ) se nece dalje ni pomaci od toga. Kada ljudsko bice shavti da je drustveno bice, koje treba da se brine o prirodnoj okolini, druzenju i komunikaciji sa svojim sugradjanima, ce shvatiti razliku izmedju, biti covek, radnik, seljak-zemljoradnik i biti neradnik, lencina i parzit.
Svako od nas mora da prodje kroz zivotnu skolu, ponekad je jako bolna ta skola. Cesto se u toj zivotnoj skoli vise nauci nego u redovnoj skoli. Neki iz te zivotne skoli izadju kao pobednici, neki kao gubitnici. U sustini veoma jednostavno. Onako kako shvatis zivot, te on i nagradi ili kazni.
Ima i onih drugih, koji na racun "drugih" ostvare odredjeni napredak i ugodno zive bez da se zamaraju. Takvi ljudi su paraziti, koji kad tad upadnu i " crnu rupu"-droge,alkohola........ Zato sam ja uvek bio za zlatnu sredinu. Stabilno stajati na zemlji, to je najbitnije. Da ne otvaram sada diskusiju koja bi mogla da ide u nedogled, se vracam na pocetak. Kljuc svega je kucno vaspitanje.
Mi, koji smo rodjeni u SFRJ-i smo imali ( uglavnom ) normalno djetinstvo. Nasi roditelji ( koji su imali tesko djetinstvo ) su gledali da nas uce da budemo dobro vaspitani....... E sad, ima i onih roditelja, koji su govorili, kada sam ja tesko ziveo, neka moje dete ima sve sto mogu da mu pruzim. To je po meni greska, tako se deca razmazuju i od njih postanu hirovita deca, koja izgube pod pod nogama. Od njih postanu oni, od kojih su nam neki ubili nasu tako voljenu domovinu, samo zato da bi oni mogli da viore svoju ( republikansku) zastavu i pevaju svoju
( republikansku ) himnu. To sto sada neki kopjau po kontejnerima da bi se drzali iznad ponora, to ih neinteresuje, jer njima je dobro. Sebicnost, "kratkovidost", nizak nivo inteligencije (prirodne ) je osnov za propast. Mi se danas zbog toga nalazimo iznad ruba "provalije". Dali cemo u provaliju upasti zavisi od inteligencije svih nas.
Primer, unistenja SFRJ-e i najboljeg sistema na zemlajskoj kugli, najbolje pokazuje sta moze manipulacija "drugih" da ucini od coveka ( bez prirodne inteligencije ) i njegove buducnosti. Ako to nije dovoljno kao primer, nema nam spasa. Jer svi oni koji su pokrenuli nasu tragediju su bili skolski obrazovani, sto jasno pokazuje nedostatak prirodne inteligencije i moci posmatranja "medalje i sa druge strane ". Da su to cinili, mi danas nebi visili iznad ponora, u koji svakog trenutka mozamo upasti.
Valter
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"