Dule (citat):Postovani druze Waltere
Daleko je Nenad Canak od vrsnog politicara stratega (koji bi morao biti ako zeli voditi narod) ali kako si nedavno sam rekao(pre neki dan) u ovoj tematici da je sa narodom lako manipulisati pa eto pokazalo se da je to u stvari istina.Licno mislim poznavajuci dobro ljude(sto mi je i bila profesija) da oni ne slusaju nikoga u sadasnje vreme jer su u stvari svesni da su politicari samo prodane duse koji u principu ne rade za dobrobit zemlje nego samo radi vlastitog interesa,popularnosti,moci itd.itd.a o mnogobrojnim korupcijskim skandalima da i ne govorim koje nisu niti ce ikada biti rasvetljeni, da ne navodim koje jer svi to znamo a sigurno i ti jer si po mome misljenju inteligentan covek.
Verovatno si bio u Vojsci kao i ja i vecina nas e pa dali smo 15 meseci svog zivota i polagali ZAKLETVU jel tako,kao PIONIRI smo isto davali CASNU PIONIRSKU REC,pevali pesme Druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo...itd. jel tako i sta se desilo znas i sam druze Waltere.
E SADA DA NEKO STANE I KAZE EVO JA CU VAS VODITI DA NE BISTE ZALUTALI A MI VEC ODAVNOOOOO ZALUTALI.
E to je Utopija!
SAMO NEKI JUGOSLOVENSKI MASONI BI NAS MOGLI JOS SPASITI(mozda bi mogli ubaciti nekog naseg ilegalca u njihove redove ha,ha).
Negde sam procitao sledece
DRUZE TITO SKRENULI SMO S PUTA
PA NAS J..E I KURTA I MURTA.
Ali samo ti nastavi druze Waltere posto vidim(osetim) da si ambiciozan covek.
Zelim ti puno uspeha u sirenju svojih ideja pa ko zna jednog dana.
Licno nemam nista protiv tebe niti protiv ikoga ja se samo ponekada ukljucim u diskusiju ne radi ukrstanja koplja vec radi drage mi JUGE za kojom zalim i zalicu.(One JUGE sa trobojkom i zvezdom u koju smo se svi kleli) a ove nove politicare ne cenim nimalo zbog vec gore navedenih razloga.
PUNO POZDRAVA OD DULETA
Postoavni druze Dule,
tvoje reci jasno iskazuju oni sto vecina gradjana danasnjih drzava na teritoriji bivse SFRJ-e misli. Nazalost su izgubili snagu da to iznesu i javno. Da je tako, nam pokazuje i stalna prisutnost velikog broja ljudi na raznim proslavavama i secanjima iz vremena bivse nam drage SFRJ-e ( ne zbog Jugoslavije vec zbog sistema ). Kao primer mozemo uzeti "Kucu cveca".
Zalosna cinjenica je da te posete nijedna od sadasnjih politickih partija ne uzima kao vodilju za izbornu kampanju. A tolki broj biraca?
Postavlja se pitanje, zasto je to tako. Najveci broj danasnjih politicara je odraslo u vreme SFRJ-e i dobro poznaje sistem u njoj. Mnogi od politicara su i pevali "pesme", koje si ti naveo gore, a sada imaju izgleda "Black Out" kada je secanje na "bivsa vremena" u pitanju.
Znaci, mi moramo sonovati partiju i postaviti predstavnika te partije. Taj predstavnik nikako nemoze biti neko ko udje da nas "vodi", vec neko ko je od prvoga dana bio u partiji i kao clan partije je pokazao da su njegovi interesi isti kao svih ostalih, a to je,
1.) Ranopravnost spolova
2.) Pravo svkoga na skolovanje
3.) Direkna demokratija= gradjani licno odlucuju o svim vaznim pitanjima putem glasanja.
4.) Svaki gradjanin je vazan, ne odredjena "grupa"
5.) Ocuvanje prirode za buduca pokolenja
6.) Licna odgovornost( nema imuniteta za vreme mandata )
7.) Svaki politicar ima zadatak, koji za vreme svoga mandata mora da ostvari, ako ne ispuni plan,nemoze dalje biti na svom politckom zadatku.
Svak onaj ko izda drazvau ( zastavu ) je izdajnik naroda i zato mora da odgovara pred narodom. Baz obzira na to sta "medjunarodna zajednica" o njenu mislila.
U sustini je sve tako jednostavno. Kako netreba raditi smo u poslednjih dvadesetak godina videli, sada je vreme, da se vidi, kako treba da se radi.
Od nas svih, znaci, od svakog pojedinca u drustvu zavisi dali ce se tolerisati da marionetski ljudi zapada= kapitalizma i dalje budu na pozicijama gde se predstavlja narod.
Ima i ona izreka: " svaki narod ima onakvu vladu, kakvu i zasluzuje". Nad ovom recenicom se treba zamisliti. Sta ja, kao pojedinac mogu promenuti u ovakvoj situaciji. Mozda u prvom momentu izgleda kao da je nemoguce, kao pojedinac nesto preduzeti. To nije sasvim tako. Mozemo mi i kao pojedinaci i te kako pokrenuti tocak srece.
Kao prvo, smatram da je neodlazak na izbore, zbog nezadovoljstva sasvim suprotan efekat od onoga sto pojedinac zeleo. Treba ici na izbore i svoje misljenje tamo izneti. Na osnovu toga se moze videti kako stoji politika u zemlji.
Zatim treba raditi u svom okruzenju. Razgovarati sa ljudima i videti kakvo je njihovo raspolozenje. Na taj nancin se vidi gde je "moje" misljenje u svemu tome.
Treba osnovati klubove i druziti se. Druzenje povecava snagu za odredjene planove i projekte.
Znaci, svako do nas moze na odredjeni nacin da doprinese ostvarenju odredjenog plana.
Do sada je puno projekata pokrenuto ali nema povezivanja medju njima.
Mislim da je mozda vreme da drug Mirza ponovo posalje poziva na ujedinjenje svim internet stranicama. Bez prisustva velikog broja ljudi se memoze krenuti u veliku akciju. Moze se medjutim, siriti krug prijatelja, iz kog, kada se odvoji "korov od Zita" moze da izraste cvsto jezgro za pokretanje jedne konkretne akcije.
Ta akcija moze da bude pokrenuta samo iz kruga a ne izvan njega.
Valter
Znaci, radni covek, deca starci, su nasa najveca briga.
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"