by valter Fri Dec 13, 2013 11:29 am
Postovana Tia,
svako ko ima volju i ideje kako da probudimo nase sugradjane je dobro dosao. Puno godina je proslo od "ubistva" nase drage YU. Puno toga se dogodilo i promenulo nase sugradjane. Najbolje je pokrenuti svoju blizu okolinu. Pocev od porodice, prijatelje... Moguce je i informisati se na internetu. Mnoge stranice pruzaju mogucnost onima koji stvarno zele da se informisu da i saznaju pravu istinu. Mnogi danas ( a i pre su to cinili, vode politiku "noj"=glavu u pesak pa sta bude ) misle da ce to neko drugi za njih uciniti. Nazalost se to nece dogoditi. To je kao zub koji boli. Ako se na vreme nesto ne preduzme, pocinje sve vise da boli i na kraju mora da se vadi.
Cinjenica je, da je nas neprijatelj veoma jak. Na njegovoj strani je i Kapitalisticki sistem, koji na zalost ( za vreme praznika se to najbolje vidi ) vecini ljudi smuti mozak sa laznim sarenilom u trgovinama. Sta vredi sto su trgovine pune robe, kada vecina nemoze da kupi tu robu. Kao drugo, je ta roba uglavnom proizvedena u nekoj drugoj drzavi a ne u nasoj. To znaci da je kapitalizmu samo interes profit. Gde se proizvodi njega neintersuje. Bitno je da je radna snaga jeftina. To je bitno. No, to verovatno i sama znas.
U sustini smatram da bi danas bilo jednostavno mobilisati mase, kada bi ta masa i slusala. Pogledati cinjenicama u oci. Usporediti ono sto smo imali u YU, i sto rece Djoka B, i samo ce ti se kasti.
Zato nije samo bitno zajednistvo. Bez Radnickog samoupravljanja nema ni napredka. Da slikovito napisem svoje misli. " M°°°u mu, ko upali svetlo".
Sada je tama. Tada u YU je bila najveca demokratija na svetu. To je cinjenica. To je i ono sto je kapitalistickom sistemu i bilo trn u oku. Ako nisi, pogledaj fim Tezina Lanaca. Da se narodi nisu slagali nije tacno. Bar jedna od novo ( staro) nastalih drzava bi zdrzala onaj ( radnicko samoupravljanje ) sistem. Niti ko pita za onaj sistem. Na stranim tv stanicama se svakodnevno moze na nekoj od stanica gledati prilog o Hitleru. O Zivotu u YU, o Titu nigde ni jedne reci. Zasto? Zato sto znaju da bi prikazivanje istine pokrenulo radnicku klasu cele evrope. Zato se, kada je rec o YU i titu i danas sve izvrce i prikazuje iskrivljeno. Nezelim ja negirati odredjene probleme koji su postojali samo ako se oni usporede sa "demokartijom" i sa uslovima pod kojima su se odvijali ti problemi u YU, su daleko manji od onih koje ima "demokratija" danas.
Zalosno je da nama treba jedna nemica da drzi predavanje o istoriji Jugoslavije. Neznam sada kako se zove, ali je ta nemica napisala knjigu ( novu ) o istoriji Jugoslavije i naglasila:"....ja nemogu da tvrdim da Jugoslavija nebi danas imala probleme koje ima i cela evropa ali znam, da su krajem osamdesetih godina na vlast dosli neki drugi ljudi bi Jugoslavija imala sansu za ucesce u razvoju cele evrope". Nije mozda bas svaka zec tako izrecena ali je smisao poruke taj.
Drugaski pozdrav
Valter
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"