JUGOSLOVENSKI POKRET

DOBRODOŠLI!

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

Join the forum, it's quick and easy

JUGOSLOVENSKI POKRET

DOBRODOŠLI!

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

JUGOSLOVENSKI POKRET

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JUGOSLOVENSKI POKRET

Samo zajedno smo jači!

Danas, kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ: Da ću marljivo učiti i raditi i biti dobar drug. Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu SOCIJALISTIČKU FEDERATIVNU REPUBLIKU JUGOSLAVIJU. Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i ideje za koje se borio Tito. Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir.

Login

Zaboravljen password

Anketa

Da li bi ti učestvovao/la u pro-yu internet lobiju?
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Bar_left62%Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Bar_right 62% [ 107 ]
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Bar_left20%Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Bar_right 20% [ 35 ]
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Bar_left18%Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Bar_right 18% [ 31 ]

Ukupno glasova : 173

Latest topics

» DRUGARICE I DRUGOVI GDE STE?
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyTue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter

» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos

» Izgubljeni drugovi
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC

» PRAZNICI
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyMon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC

» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos

» Zdravo! Ja sam Dejan!
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos

» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Dec 13, 2014 11:46 am by valter

» LALA U PEKARI
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyFri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter

» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyFri Dec 05, 2014 7:08 am by valter

» TEZINA LANACA
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyMon Dec 01, 2014 7:44 am by valter

» LINUX MINT
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySun Nov 30, 2014 8:31 am by valter

» 29.Novembar-Dan Republike
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Nov 29, 2014 8:18 am by valter

» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyThu Nov 27, 2014 5:52 pm by valter

» Draga moja domovino
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyWed Nov 26, 2014 4:28 pm by valter

» Evropska Unija
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyTue Nov 18, 2014 3:51 pm by valter

» PROJEK ROSETTA
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Nov 15, 2014 8:03 pm by valter

» Cestitke i pozdravi
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Nov 15, 2014 7:55 pm by valter

» " ZA VASU BOLJU BUDUCNOST"
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Nov 15, 2014 12:32 pm by SAMOUPRAVLJAC

» OBAVEŠTAVAM SVE!
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyWed Nov 12, 2014 1:07 pm by valter

» Ubuntu
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyWed Nov 12, 2014 10:35 am by valter

» Savez komunističke omladine Jugoslavije-SKOJ
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptySat Nov 08, 2014 7:26 am by valter

» Jugoslovenska Narodna Armija -JNA-
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyThu Nov 06, 2014 10:05 pm by valter

» JUCE DANAS SUTRA
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyFri Oct 03, 2014 1:45 pm by valter

» Evo nesto interesantno
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyWed Oct 01, 2014 8:11 pm by valter

» Demokratija ili Radnicko samoupravljanje
Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 EmptyMon Sep 22, 2014 4:57 pm by maro

November 2024

MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Preporučene stranice

free forum
free forum
free forum
free forum
free forum

+3
tvrtko
Dule
walter
7 posters

Konkretni koraci koje treba preduzeti

walter
    walter
    Mlađi vodnik
    Mlađi vodnik

Male
    Broj komentara : 43
    Registration date : 2011-03-07

Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Empty Konkretni koraci koje treba preduzeti

Komentar by walter Sun Mar 20, 2011 6:02 pm

First topic message reminder :

Citajuci postove na ovom forumu shvatio sam da ima premalo konkretnih predloga sta treba preduzeti . Niko se ne bavi temom na kakvim temeljima treba graditi novu Jugu .Od cega poceti ? Sta su glavni problemi i kako ih prevazici? Koji su to zajednicki interesi svih juzno slovenskih naroda oko kojih je moguce ponovo ih okupiti?
    Dajte ljudi malo akcije .Dosta je vise kukanja za necim sto se nece vratiti .Ujedinimo svoje ideje i napravimo smernice za dalje delovanje da bi smo napravili nesto novo sto ce biti bolje i sto ce duze trajati.
    Kao slagvort evo jedne moje ideje. Hajde da napravimo popis svih ljudi koji se osecaju Jugoslovenima bez obzira na naciju kojoj pripadaju .Da cujem vase misljenje na koji nacin to uraditi?

walter
    Mlađi vodnik
    Mlađi vodnik

Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Empty Re: Konkretni koraci koje treba preduzeti

Komentar by walter Mon Apr 11, 2011 10:22 am

ODLICNO !
    Dule
    Dule
    Vodnik
    Vodnik

Male
    Broj komentara : 89
    Mjesto : Subotica
    Političko opredjeljenje : Komunist
    Obrazovanje : VSS
    Registration date : 2011-02-28

Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Empty Re: Konkretni koraci koje treba preduzeti

Komentar by Dule Mon Apr 11, 2011 10:26 am

Postovani drugarice i drugovi

Pogledao sam opet stranicu nasajugoslavija.org ali sada iz Smedereva,pa identicna je kao iz HR,nema se sta viditi puno,galerija ne radi,program poznat a broj clanova nije naveden.
    Nego druze Tvrtko da nisi i ti clan posto vidim da imas njihov avatar.Neka,neka lepo je to biti clan neke organizacije Jugoslovena samo da je malo bolji sajt a jos kada bi bilo PIVE I RAKIJICE da se popije pre ili posle diskusija ili sastanaka evo odma ljudi koliko hoces,jos da je jeftino pa jos jeftinog mezetluka ehaaa gde bi nam bio kraj.

Mozda karikiram ali nazalost to je stvarnost,to je sadasnjost i realnost.

Nema dzabe ni kod babe.

Moras danas da nesto ponudis jer i seljacima sve dojadilo i njima je sve vec poznato pa nemaju vremena ni volje da idu dzabe negde samo radi ideje,tuzno ali istinito,a nece ni da slusaju necije ideje jer tesko prezivljavaju ali ako bi bilo nesto jeftino da se ponudi,pojede ili popije imali bi vise strpljenja za slusanje ideja.

E SADA KO RAZUME SHVATICE!

UZDRAVLJE I POZDRAV OD DULETA!
    valter
    valter
    Moderator
    Moderator

Male
    Broj komentara : 990
    Mjesto : ch
    Političko opredjeljenje : AVNOJ
    Registration date : 2009-02-18

Komentar by valter Mon Apr 11, 2011 12:58 pm

Dule (citat):Postovani drugarice i drugovi

Pogledao sam opet stranicu nasajugoslavija.org ali sada iz Smedereva,pa identicna je kao iz HR,nema se sta viditi puno,galerija ne radi,program poznat a broj clanova nije naveden.
    Nego druze Tvrtko da nisi i ti clan posto vidim da imas njihov avatar.Neka,neka lepo je to biti clan neke organizacije Jugoslovena samo da je malo bolji sajt a jos kada bi bilo PIVE I RAKIJICE da se popije pre ili posle diskusija ili sastanaka evo odma ljudi koliko hoces,jos da je jeftino pa jos jeftinog mezetluka ehaaa gde bi nam bio kraj.

Mozda karikiram ali nazalost to je stvarnost,to je sadasnjost i realnost.

Nema dzabe ni kod babe.

Moras danas da nesto ponudis jer i seljacima sve dojadilo i njima je sve vec poznato pa nemaju vremena ni volje da idu dzabe negde samo radi ideje,tuzno ali istinito,a nece ni da slusaju necije ideje jer tesko prezivljavaju ali ako bi bilo nesto jeftino da se ponudi,pojede ili popije imali bi vise strpljenja za slusanje ideja.

E SADA KO RAZUME SHVATICE!

UZDRAVLJE I POZDRAV OD DULETA!

Postoavni druze Dule,
    za pojesti i popiti je namanji problem. Osim toga, ta vrsta "prikupljanja" clanova ili glasova nije kod nas izmisljena. Takav nacnin prezentacije se na zapadu vec odavno sprovodi. Evo kad nas je sada CVP napravila u sred centra izlozbu cveca. Uredila okolinu sa klupama za sedenje.Da se cela " Porodica " moze odmoriti, pre nego li da njima glasove. Sta ce biti nakon glasanje je drugo pitanje.

Znaci, da bi se stiglo do "rostilja " za sve, treba izvrsiti odredjene pripreme. Naprimer treba anketirati gradjane ( znaci prvo treba imati partiju ) nakon toga sabrati stvarno stanje, pripremiti plan i program partije i zatim izaci pred gradjane sa jasnim tekstom.

Kada se stigne do rostilja sa gradjanima ( koji sam ja vec odavno predlozio, samo su predsednik i podpredsednik udruzenja "Nasa jugoslavija" odbacili sa naznakom, : " To mi necemo raditi". Zato sto se nikada predlozi drugih ne prihvataju se udruzenje "nasa jugoslavija" nije ni maklo sa mesta. Jer, nama to nije potrebno ili prerano je ili jos nije vreme za to......" A vreme ( sat) prolazi i prolazi. Osim toga se predsednik udruzenja "Nasa Jugoslavija" zalaze za Jugoslaviju a ne za SFRJ-u, sto je za mene isto velika razlika. Po sistemu, bolje ikakva Jugoslavija nego nikakva, sa time se ja isto neslazem. To je ono: " Ja u klin, ti u plocu". I tako svaki moderator udruzenja ili internet stranice ima svoja vidjenja i vec godinama sve stoji i dalje na istoj tacci. Dokle, videcemo. Ne zelim ja da umanjim rad drugova, stvarno su puno ucinili, ali ako rad nema efekta, to jest rezultata koji odjekuje( kao konzulat SFRJ ) nema nista od svega.

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee moj Prle. " Kamen mudrosti je jedino resenje.

Neznam dali neko do vas cita nedeljni list " Pecat", ako ne, mozda je i bolje. Kada sam procitao odredjene podatke koje su naveli, sam se zapitao, dali uposte dans jos nesto ima smisla preduzimati.

Samo da nije vere u bolje sutra, verovatno nebi bilo ni drustvenog napredka.

I zato, idemo dalje, pa dokle stignemo.

Valter study
    Dule
    Dule
    Vodnik
    Vodnik

Male

Komentar by Dule Mon Apr 11, 2011 5:22 pm

Postovani druze Valtere

Slazem se sa skoro svime sto si izneo jedino mislim da ne bi moralo prvo partiju osnovati,za pocetak bi mozda dobro dosla i drustvena organizacija jer za partiju je potreban celzijus ha,ha(cenzus) no Partija bi bilo jos lepse.

Sto se tice tvoje ideje o kupovini "zgrade" od 4000 Evra zasto kupovati(i kako) kada mozes uzeti u najam poslovni prostor na duzi ili kraci period(manje je rizika a i investicija je daleko manja),prostori se mogu naci za bagatelu(trenutno) a imam dosta poznanika koji se bave nekretninama i koji poznaju opet druge ljude iz drugih gradova koji se isto time bave.

Sto se tice doticne udruge Nasa Jugoslavija,ne znam mnogo o njima ali kao sto sam naveo iz moga ugla gledanja i gledajuci njihov sajt jos se nisu dobro razradili,mozda je potrebno jos vremena ali sudeci po tvome komentaru o njima i njihovom nacinu rada nije se mnogo sa mesta makla.

Ja se inace isto zalazem za SFRJ i njene tekovine a ne za bilo kakvu modifikovanu tvorevinu koja bi se zvala Jugoslavija no kao i sto sam znas stavove je tesko usaglasiti,VRLO TESKOOOOO,kako ovde na forumu tako i drugde u danasnjem drustvu.

Jos nesto druze Valtere,nekoliko puta sam to vec navodio ali jasan odgovor ili komentar nisam dobio od nikoga,ja sam nekoliko puta navodio da je za svaku akciju(nazovi to konkretan korak) potrebna investicija ZA SVE je potreban novac,pare bratee,hteli mi to priznati ili ne,ovaj odgovor kao da se izbegava i koliko je meni poznato niko to ne spominje.
    Dakle prostor kosta novaca,covek koji bi radio mora dobtiti nesto za svoj trud,tiskanje letaka kosta,rostilj kosta,struja,voda itd itd. to smo svi svesni.Dali je neko spreman da financijski poduzme nesto tj.da ulozi svoj novac za taj konkretni korak.

Ovo je cinjenica i od toga se ne moze pobeci jer u danasnjem drustvu je stanje onako kako nam je svima poznato.

Nego opet se ja raspricao toliko a onda dodje neko ko ti svu volju i nadu ugasi sa nekoliko reci,a rekao sam da vise necu toliko ucestvovati u diskusijama jer kako si rekao druze Valtere cesto se desava ono Ja u klin,ti u plocu.

Jos cu na kraju iznajmiti prostor za 100 Evra ovde u Subotici i napokon poceti sam sa tim konkretnim koracima.
    Na ovaj nacin preko foruma tesko da ce nesto biti posto vidim da i drug Valter nakon toliko iskustva i sa svojim sajtom, je vec i on pomalo razocaran.

POZDRAV OD DULETA
    valter
    valter
    Moderator
    Moderator

Male

Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Empty Odgovor

Komentar by valter Tue Apr 12, 2011 5:37 am

Postoavni druze Dule,
    eto zasto sam ja rekao Partija; zbog novca. Partiska organizacija dobija odredjenu sumu novca od drzave ( odnosno poreznih obveznika), no naravno da je i drugacije moguce. Da bi se moglo drugacije krenuti je potrebano da se otvori konto u banci na koji mogu dobrovoljci da uplacuju prilog. Kada je u pitanju prilog, smatram da je lakse nabaviti 4000.- i kupiti kucu nego duze vreme placati kiriju. To je moje misljenje. Prvo zbog akcije ( znas kakvi su nasi ljudi, nakon dva meseca su svi zaboravili da treba da uplate ) koja je u toku i brze se sakupi novac.

Isto to iskustvo imam iz udruzenja nasa Jugoslavija, u kom sam dugo radio.......

Svakako se moze poceti sa udruzenjem bez obzira kog tipa. Licno smatram da je potrebno pre toga napraviti anketu medju ljudima ( poznanicima ) i na osnovu toga doneti konacnu odluku. Smatram da je nepotrebno ulgati svoj novac u nesto sto mozda nece doneti plod. Ako se anketom utvrdi da ljudi nisu zainteresovani da ucestvuju u takvoj akciji ( Udruzenju ) je bolje napraviti udruzenje Ljubitelja seoskog turizma. Jednostavno mesto na kom ce ljudi da se okupljaju, igraju stolni tenis, citaju knjige i dikustuju o svemu i "svacemu".

Valter
    Dule
    Dule
    Vodnik
    Vodnik

Male

Komentar by Dule Tue Apr 12, 2011 10:33 am

Postovani druze Valtere
    Udruzenje ili partija za pocetak zaista meni licno nije vazno samo kada bi se vec krenulo,ne znam sta jos nije jasno,sta se ceka.Vidim da imas veliko iskustvo gledajuci tvoj broj komentara na ovom forumu ,a gledajuci i tvoj staz na forumu kao i na sajtu sfrj4ever.ch zapitao bih te sta ti mislis iz tvog licnog iskustva koji je postotak tj. koje su sanse da se preko foruma nesto konkretno pokrene,vidim da si dosta razocaran sto se pokretanja konkretnih koraka tice,razumem te posto ih do sada nije ni bilo koliko sam shvatio jer nebismo o ovome jos uvek diskutovali na ovom forumu da je bilo tih konkretnih koraka.

I meni je sve to poznato druze Valtere ljudi bi I STISNULI I PRDNULI zato nemam bas puno poverenja u ljude kao sto sam vec navodio u mojim izjavama.

Meni sve ovo vise lici na neke price i bajke,puno maste,ideja,puno praznih reci a to sam vec beskrajno puno puta dozivljavao i prezivljavao.
    Kao da ljudi prepricavaju svoje snove i zelje a uz to pokazivaju svoj kapacitet recnika no kada dodje trenutak da se SA RECI PREDJE NA DELA-SAMO TAJAC ili se prelazi na druge ideje ili se cak na neki nacin omalovazava sugovornik sve u cilju izbegavanja davanja konkretnog odgovora o konkretnom koraku i uvek se sve zapetlja pa onda AJDE JOVO NANOVO.

To je moje vidjenje na koje imam pravo.

Od danas svecano se zaklinjem da sto se ove tematike tice(konkretni koraci koje treba preduzeti) vise necu davati komentare na ovu temu jer materijala i ideja ima dosta da se preduzmu ti prvi famozni konkretni koraci,treba se samo preci SA RECI NA DELA.

Kada budem i ako budem video rezultate evo mene opet da vas podrzim u svakom pogledu jer zaista drugarice i drugovi sa ovolikim recima mogli bismo novi ustav napraviti a mi se nismo maknuli ni korak dalje.

SADA CEKA MENE MOJA PRASETINA A VAMA ZELIM PRIJATAN DAN

POZDRAV OD DULETA

P.S.
    Necu davati komentare i odgovarati na ovu tematiku i u slucaju da bude provokacije nakon ovog moga pisanja.
    valter
    valter
    Moderator
    Moderator

Male

Komentar by valter Wed Apr 13, 2011 5:54 am

Dule (citat):Postovani druze Valtere
    Udruzenje ili partija za pocetak zaista meni licno nije vazno samo kada bi se vec krenulo,ne znam sta jos nije jasno,sta se ceka.

Postoavni druze Dule,
    krenulo se pre petnaest godina, da danas samo tako reci na "istom mestu". Zasto.
    Na ovo pitanje sam vec nekoliko puta odgovarao, ali evo da ponovim.

1.) Zainteresovanost vecine moderatora( internet stranica ) prestane cim nije po njihovoj volji. Time pocinju provokacije.
    2.) Mada nas u sustini ima dosta, niko nije u stanju da sprovede udruzivanje svih internet stranica u jednu.
    3.) Veliki broj " Kritica" nas sprecava da idemo onako napred, kako bi to trebalo.
    4.) Opredelenje sistema medju clanovima nije reseno. Jedni su za Jugoslaviju, drugi za SFRJ
    5.) Finansiranje takvog poduhvata mora da bude reseno, ali nije ( zbog gore navedenog ).
    6.) Pokretanje akcije mora da pocne ( konkretna akcija ) iz domovine.
    7.) Podrska gradjana mora da bude jasno definisana.

Najvise u ovom pravcu je ucinjeno u udruzenju " Nasa Jugoslavija" osnovana su u Sbiji i Hrvatskoj. Licnim zalaganjem druga Zlatka i druga Dalibora. Tu je madjutim kraj svega. Danas se udruzenje vise bavi humanitarnim poslom. Pokusava da prikupi pomoc za nastradale u ratu, koji nas je degradirao. Svakako to zahteva puno odricanja svih onih koji na tim poslovima rade. Nazalost to nije dovoljno. Ako nepostoji volja gradjana da se aktivno ukljuce u sve sfere akcije nece ni ona dugo trajati. Dvadeset i osmog aprila je u Puli sastanak jugoslovena. Videcemo koliko ce ljudi biti tamo.

Nasi gradjani su u velikoj meri nezainteresovani kada oni sami treba nesto da ucine. Zbog toga imamo ovu situaciju u kojoj smo. Drugi nam odredjuju pravac kretanja u zivotu.

Ako se u skoroj buducnosti u ovom pogledu nebude nesto konkretno promenulo ce nasa buducnost ostati ista kao sto je i sada. Drugi ce nam odredjivati put u zivotu.

Najkonkretnije promene su uvek donosili mladi uz podrsku stairijih. Ako se nase mlade generacije i dalje budu bavile samo igricama na kompjuteru a zanemarile stvarno stanje u svakodnevnom zivotu, se nece moci nista konkretno promenuti.

Meni je jako tesko ovo izustiti, ali tada cemo postati sluga zapada, definitivno se mze reci, hitler je pobedio.

Valter
    walter
    walter
    Mlađi vodnik
    Mlađi vodnik

Male

Komentar by walter Thu Apr 14, 2011 10:18 am

Nije Hitler pobedio vec je definitivno izgubio .Problem je sto taj njegov poraz u( ovom trenutku) ima strasne posledice po nas . Ma koliko ta njegova drzava bila monstruozna ona je proizvod zelje jednog napacenog naroda da zivi bolje.Po meni su veci monstrumi oni koji su doveli do toga da se u tadasnjoj Nemackoj stvori klima za dolazak na vlast ovakve jedne politicke opcije . To su isti oni monstrumi koji su na pocetku ,pa i tokom veceg dela rata ,imali poslovne odnose sa trecim rajhom .To su isti oni monstrumi s kojima je drug Tito morao da sklapa raznorazne dilove samo da bi nam dozvolili da u nasoj SFRJ imamo zivot kakav smo imali. To su isti oni monstrumi koji su pomogli rasturanje te i takve Jugoslavije. To su isti ovi monstrumi koji pokusavaju da pod svojom cizmom drze citavo covecanstvo.
    Kako se izboriti sa tim monstrumima ? Mozemo li mi (jugosloveni ) sami nesto promeniti ili moramo biti deo nekog sireg pokreta?
    valter
    valter
    Moderator
    Moderator

Male

Komentar by valter Fri Apr 15, 2011 5:48 am

walter (citat): Nije Hitler pobedio vec je definitivno izgubio .Problem je sto taj njegov poraz u( ovom trenutku) ima strasne posledice po nas . Ma koliko ta njegova drzava bila monstruozna ona je proizvod zelje jednog napacenog naroda da zivi bolje.Po meni su veci monstrumi oni koji su doveli do toga da se u tadasnjoj Nemackoj stvori klima za dolazak na vlast ovakve jedne politicke opcije . To su isti oni monstrumi koji su na pocetku ,pa i tokom veceg dela rata ,imali poslovne odnose sa trecim rajhom .To su isti oni monstrumi s kojima je drug Tito morao da sklapa raznorazne dilove samo da bi nam dozvolili da u nasoj SFRJ imamo zivot kakav smo imali. To su isti oni monstrumi koji su pomogli rasturanje te i takve Jugoslavije. To su isti ovi monstrumi koji pokusavaju da pod svojom cizmom drze citavo covecanstvo.
    Kako se izboriti sa tim monstrumima ? Mozemo li mi (jugosloveni ) sami nesto promeniti ili moramo biti deo nekog sireg pokreta?

Teorije o raznoraznim grupama ljudi koji diriguju svetom je za mene neprihvatljiva. Pre svega je kapitaliticki sistem kriv za ovakav razvoj na zemaljskoj kugli. Kapitalisticki sistem znaci bogatasi. To znaci da se u sistini nije maklo od robovlasnickog drustva. Naravno da je vekovima uticala promena, kako na masine tako i na nivo inteligencije ljudi. Zato je kapitalisticki sistem prilagodjavao svoj nacin iskoristavanja mase. Danas je kapitalisticki sistem u toj fazi da zna sta obicnom coveku moze da sevira kako bi ga drzao pod svojom komadom.

Radnik radi skoro ceo dan. Nakon napornog dana gleda da se opusti. Kapitalisticki sistem je i to iskoristio. Znaci, sve cini da udovolji strastima mase i izvlaci jos veci profit. Ceo dan se radi i zatim se trci u fitnes centre da se telo "osvezi" za nove poduhvate. Zacarani krug. Cemu to? U prirodu treba, vise vremena za porodicu. Znaci uskladjen odnos rada i slobodnog vemena. Na taj nacni bi svi mogli biti zadovoljni. Ali pohlepi kapitalisti nece tako, oni hove da cede radnika kao limun.

Sve dok to bude tako islo, ce covek biti rob kapiatlistickig sistema.

Dali se mozemo doupreti tome? Mozemo. Potreban je veci nivo inteligencije i vise partriotizma. Znaci vise osecajaj za svoju domovinu a ne globalizam. Vise razmisljanja o vrednosti ukupnog zivota a ne samo o trenutnoj ( danas-ja pa ja........).

Upravo onako kako nam je to pokazao drug Josip Broz.

U koliko se danasnja omadina nebude osvestila, ce to biti tesko ostvariti.Globalizacija ukida drzavne granice, time i domovinu. Covek postaje internacionalista, bez svoga "korena" i porekla. Samo brojka u Briselu.

Za nas nesme da bude bitno ono sto je kratkotrajno, vec ono sto je dugotrajno. Ne besan auto, da mi drugi zavide. Sta imam ja od toga? Vrednosti, kao sto su normalno radno vreme (8h) udoban zivot, porodica i razmisljanje o tome, kako ostvariti bolji zivot za nasu decu i sve nas. Kapitalisticki sistem je upravo suprotno od toga. Sada je kriza kapitalistickog trzista, prezasiceno je. Zato oni nas i traze. Kao jeftine radnike i kao potencialne kupce proizvoda koji im sada stoje u magacinima i nemogu da se prodaju. Nemogu da se prodaju zato sto su stalno uvodili automatizaciju, otpustali radnike kao visak i sada sede na proizvodima, koje nemogu da se rese.Ko ce da kupi te proizvode, kada stalno otpustaju radnike?? Na to nisu mislili. Tako da su sada stigli do "provalije" koju su sami sebi kopali.

Svako od nas sam ucestvuje u izboru nacina zivota. Ako znamo da cemo biti robovi, zasto to da dopustimo?

Samo zajedno to mozemo izmenuti. Jedan sam nikako.

Nasa buducnost je u nasim rukama. Zasucimo rukave ( posebno mladi ) i pocnimo menjati svet. Nas svet, prvo u nasoj domovini, pa zatim u okruzenju.

Valter study
    valter
    valter
    Moderator
    Moderator

Male

Konkretni koraci koje treba preduzeti - Page 4 Empty Poziv madima

Komentar by valter Sun Apr 17, 2011 2:18 pm

Prekinite sve podrske nacionalistima i veliki korak napred je ucinjen.

Valter study
    R.N.
    Početnik
    Početnik

Male
    Broj komentara : 3
    Registration date : 2011-06-30

Komentar by R.N. Fri Jul 01, 2011 9:00 am

Postovani drugovi

Ja sam novi na ovom forumu a do ove stranice sam slucajno dosao gledajuci nase filmove.Izuzetno me je obradovala cinjenica da jos ima jugoslovensko orjentisanih ljudi jer biti jugosloven danas je izuzetno tesko. Ja sam zbog jugoslovenstva 92 jedva zivu glavu izvukao a od tog vremena pa sve do danas prezivljavam velika ponizenja. Koliko vidim ima nas jos uvijek mnogo koji smo Jugu istinski dozivljavali i voljeli. Iz vasih rasprava vidim da mnogi traze konkretne korake i da sa lakocom pricamo o stvaranju ponovo Jugoslavije.Niko od mene nebi bio sretni kad bi ja licno dozivio ponovo stvaranje jedne takve drzave. Ja nisam pesimista ali nemojte zaboravljati cinjenice koliko je vremena proslo i koliko je krvi proliveno za stvaranje SFRJ-a. Ako pricamo o ovome onda nemozemo zaboraviti da snaga SFRJ-a je upravo bila u jedinstvu nasih naroda. Isto tako nemozemo zaboraviti cinjenicu da je prva Jugoslavija stvorena politickim promjenama na svjetskoj sceni. Ideje o jednoj zajednickoj drzavi su takodje postojale dugo vremena ali ove ideje nisu bile ostvarive u to vrijeme.Vidim da mnogi u ovim raspravama jos uvijek zive u proslosti i da se mijesaju pojmovi udruzenja, partija i pojmova. Nemojte mi na ovom da zamjerite ali ipak se mora da zna da je velika razlika izmedju jednog udruzenja i jedne politicke partije ili jednog pokreta. Nemam namjeru da nekom od vas drzim predavanje ali sjetite se Gavrila principa i njegovih drugova koji su svoje politicke ideje sjedinili u pokret Mlada Bosna. Sjetite se takodje da je 90 osnovan SK Pokret za Jugoslaviju sa namjerom ocuvanja duha jugoslovenstva i jedinstva medju nasim narodima ali takodje sa namjerom stvaranja jedne jedinstvene politicke snage na prostoru Jugoslavije. Razbijanjem SK Jugoslavije koji je Tito sa svojim suborcima stvorio, SK pokret za Jugoslaviju je u tom vremenu bio jedina snaga koja je pokusala da nastavi Titovim putem. Jer sami znate da je doslo do stvaranja odnosno do cijepanja SKJ i da su u republikama mijenjana imena politickih partija.
    Koliko vidim duh jugoslovenstva je ipak sacuvan i po mom misljenje potrebno je da ovaj Jugoslovenski Pokret predje konkretno na djela. Odrediti pravce u kojima bi ovaj pokret radio i razvio se do jedne politicke snage. Djelovati recimo u pravcima ukidanja granica izmedu drzava koje su nastale na tim prostorime, ponovno ekonomsko povezivanje i slicno.
    U ovom momentu mislim da je to najbolje i najprihvatljivije za sve nase narode.Kao sto sami vidite da svako zeli da bude vodja necega pa u ovom momentu je izuzetno tesko povezati sve one koji su jugo-orjentisani ali sa dobrim idejama treba se svakako pokusati povezati i naravno ovaj pokret bi trebao da izraste u jednu politicku snagu koja bi djelovala na tim nasim prostorima. Treba takodje gledati u buducnost jer prosirenjem EZ na nase prostore doci ce sigurno do problema ekonomske i socijalne prirode i naravno ove probleme treba koristiti u svrhu koja bi odgovarala eventualnoj politickoj snazi koja bi izrasla iz ovog Jugoslovenskog pokreta. Pa tek onda se moze pricati o jednoj politickoj borbi za jednu drzavu. Ali se takodje mora voditi racuna da nasi politicki protivnici nece sjediti a vjerujte mi ima ih izuzetno mnogo.

Za sada toliko i pozdrav svima.

R.N.
    draganlazovicze
    Početnik
    Početnik

Male
    Broj komentara : 4
    Registration date : 2011-07-09

Komentar by draganlazovicze Sat Jul 09, 2011 8:45 pm

imam dobrog druga koji je trebao napisati svoj zivotopis a vezano za dobar posao i natjecaj za njega...........pa je premisljajuci poceo ovako
    ".......jednog lijepog dana moja buduca mama je izasla u setnju sa drugaricama.............."
    sto sam htio reci
    pocetak je najtezi a posebno pocetak o ikakvoj prici o bivsoj drzavi...........osnova ikakvog pocetka je ikakva volja da je prisutna za pricu ili izlaganje misljenja o temi koja je temelj ovih stranica, dakle Jugoslavija.Siroka i kompleksna tema posebice sto koliko god ima ZA ima isto toliko i PROTIV ikakvog pocinjanja price o tome.Jedan broj misli da je to stvar proslosti dok druga misli da je to tek trenutak u kontinuitetu.Osnovno pitanje je kako uopce poceti raspravu koja bi se temeljila na stvarnim,objektivnim cnjenicama bez ikakvog prisustva emocija bilo koje boje ili opredjeljenja.
    Za pocetak izlazem svoje misljenje koje se sastoji u slijedecem:
    AUTOCENZURA!!!!!!!!!!!1
    Jedna je rijec ali mislim da je dovoljno ubojita da osobno.........svako od nas.......... u osami.........porazmisli koliko smo stvarno svjesni sadasnjeg trenutka???Dali smo i koliko zadovoljni trenutkom u kojem se nalazimo?
    Rijec koju sam napisao(autocenzura)je dovoljno mocna da lazemo sami sebe i ignoriramo prirodan slijed dogadjanja koja se desavaju oko nas.Zasto prirodan??? zato sto je ta strasna rijec jos uvijek prisutna u nama............
    SAMOUPRAVLJAC
    SAMOUPRAVLJAC
    Zastavnik 1. klase
    Zastavnik 1. klase

Male
    Broj komentara : 312
    Mjesto : Kragujevac
    Političko opredjeljenje : socijalisticko samoupravljanje
    Obrazovanje : SSS
    Registration date : 2009-02-25

Komentar by SAMOUPRAVLJAC Wed Jul 20, 2011 9:28 pm

Dobro dosao druze. Ovde mozes biti jasan i konkretan sta si mislio...nemoj postavljati zagonetke da pogadjamo sta si mislio ili nisi...samo napred slobodno iznesi svaku rec...to se ceni i postuje. cherry

Sponsored content

Komentar by Sponsored content

Danas je Thu Nov 21, 2024 10:45 pm