Novi sam clan ovde(tek nekoliko dana) i vidim da ima dosta lepih diskusija i komentara ali sada bih se usudio da otvorim jednu temu,mozda dobro dodje.Mozda se neko osvrne nazad u vreme nase Juge,zamisli i kaze,pa mozda sam i ja mogao da uradim nesto vise.Mozda?Niko nije perfektan!
Sa ovom temom ne zelim nikoga da povredim ili uvredim pogotovo ne postovane drugarice i drugove na ovom forumu ,tek toliko zeleo bih da cujem dali su ljudi i samokriticni,kriticar je lakse biti rekao bih.Svako ima svoj ego,ideju itd i samim tim moze i ima pravo dati svoju kritiku ali kada je u pitanju samokritika malo ljudi sam do sada sreo koji se usude biti samokritcni.
Moj posao je bio nekada(20 godina dugo) raditi sa ljudima,kako ovde tako i u inostranstvu i zbog ljudi sam se i razboleo!
Setimo se pocetka kraja nase Juge,u svakome gradu je bilo u drugo vreme i na drugi nacin znam.Dali smo mogli nesto uraditi prije globalne euforije nacionalizma, sami kao pojedinci.Zasto smo mozda glasali za neke pogresne stranke,uzmimo moj primer npr.uz sav pritisak i uz pretnju po zivot glasao sam u vreme euforije za Komuniste dok moji bivsi drugovi,kolege,cak i clanovi familije su se okrenuli protiv mene i stali rame uz rame sa nekim tzv. demokratama.Na kraju ti isti drugovi komunisti(vecina) preko noci odricu se partije i postaju isto velike demokrate ukljucujuci se u neke stranke koje se bave destruktivnim idejama.Zapanjujuce je bilo to za mene,kao neki kosmar kojega se nerado secam.Na pitanje mojim bivsim drugovima koji su dakle preko noci u to vreme postali demokrate,kako to odjednom druze? dobijam odgovor,j..i ga druze mora se ziveti.Dakle ostajem bez podrske vecine moje familije,drugova,kolega,poznanika,sam......a rat je na pragu.
Sta ciniti,ili ode glava ili postati demokrata i nacionalista?Necu,ne mogu kazem sam sebi ostajem dosledan sam sebi,nisam promenio ni stranku ni ideologiju eto do dan danas.Sta sam pogresio prije pocetka tog rasula,kada se govorilo u to vreme o grupisanju sa nacionalnim interesima nisam verovao da se moze nesto tako dogoditi A TREBAO SAM.Nisam znao jos sta je covek i sta je u stanju uciniti zbog interesa.Trebao sam mozda burnije reagovati,poduzeti nesto,biti aktivniji eto to si zameram. Samo da je jos bilo vise pravih drugova bilo bi jos uvek JUGE u bilo kojem obliku.
A sta radim danas u danasnje vreme,gledam kako tonemo sve dublje i pokusavam ljudima u mojoj okolini otvoriti oci govoreci bezbroj puta setite se JUGE ljudi,pokusavam ponovo oziveti u njihovim secanjima nasu JUGU,ono vreme kojega se oni ponekada ipak sa setom prisete ali kazu sta mozemo uraditi.Ponekada mi ponestane snage ukazivati i dokazivati tako da jedno vreme nisam bio aktivan ali eto nadjoh ovaj forum koji mi vraca snagu.
NE VERUJEM VISE TOLIKO U LJUDE, A TREBAO BIH MOZDA.
MOZDA OPET U NEKO DRUGO VREME.
VELIKI POZDRAV SVIM JUGOSLOVENIMA KAKO OVDE NA FORUMU TAKO I DILJEM CITAVOG SVETA!
Vas drug Dule
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"