U potpunosti ja razumem sta ti zelis, reci, druze Mirza, samo te ja pitam, za koju ja Jugoslaviju da se zalazem, ako ne za onu koja je bila najbolja??
Za kapitalisticku Jugoslaviju, koja ce, po uzoru na zapad da "cedi " radnicku klasu do iznemoglosti, dok se kapitalisti bogate? Za Jugoslaviju koja ce da bude u Eu i opet sa svim oznakama kapitalizma. Za Jugoslaviju u kojoj ce nacionalisti da vladaju ??
Pa takva Jugoslavija mi netreba. Ako je tako, radje odmah Eu i kapitalisti koji su se vec stotinama godina nakrali i dans izigravaju "demokrate" i po uzoru na Mafiju i "Koza nostru" tvrde, kako je "ono" vreme proslo. Sada su to sve "posteni " gradjani koji placaju porez kao i svi ostali. Toliko su posteni da su celu zemlajsku kuglu uvalili u ekonomsku krizu.A mi umesto da iskoristimo taj trenutak, mi ni trepnuli nismo. Cak su i najokreliji kapitalisti tvrdili da je kapitalisticki sistm na rubu provalije i da bi trebalo razmisljati o nekom "alternativnom sistemu". Da smo pre neku godinu uspeli da se udruzimo, smo mogli na ovu situaciju ne vreme da reagujemo. Ovako................
Razlika je samo u toj prokletoj Proslosti, koja nemoze da se izbrise, Mafijas ostaje mafijas, bez obzira sto on "danas" placa sve porezske obaveza.
Od vas mladih zavisi dali cemo mi da se "utopimo" u masi evrope, kao njihovi cistaci ulica i svega onoga sto oni neca da rade ili cemo da se izborimo za svoje masto pod suncem i zivimo ponosno i dostojanstveno. Onako kako to i zasluzujemo. A da to moze su nam nasi predci dokazali. Treba samo ustati " iz mekanih " fotelja i uzeti svoju sudbinu u ruke.Ostavite XBOX i ostalo, krenite "napred".
Nemoze se kukanjem nista postici. Treba izaci na ulilce i poceti razgovor sa ljudima, ali pri tome sacuvati svoje dostojanstvo i raditi po planu a ne kao "Rulja".
Zato predlazem da se na sledecem susretu u Jajcu pripreme odredjene zajednicke akcije, koje ce i u isto vreme i zajednicki da se pokrenu.
Ako mi nismo u stanju da pokrenemo mase, nece se ni mase kretati u onom pravcu u kom treba. Masa trazi vodje. Zahvaljujuci internetu mi imamo mogucnost da se dogovaramo sa istomsljenicima iz ceoga sveta, a sta mi od toga koristimo??
Prestanite biti sebicni. Pokidajte "lance" koji vas vezuju samo za jedno mesto. Krenite u "svet ".
Pozivam vas jos jednom na sastanak u Jajce.
Ponesite svoje planove i predloga. Pripremite se i krenimo zajedno napred u ostvarenje nasih ciljeva, do kraja.
Pri tome naglasavam: " Nas put ce biti dug " ali na kraju "Tunela " nas ceka sunce.
Valter
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"