Iznesite svoj stav o religijama.
Da li su one potrebne?
Koje su dobre strane?
Koje su loše strane?
Da li bog stvarno postoji ili je on samo alatka???
drug Tibor (citat):Ali oni su menjali svoju veru radi šou-biznisa i publiciteta!!!
Denis_MK (citat):ја сам 100% сигуран да нема крисчана који су прешли у ислам
drug Tibor (citat):Ej sad se setih da je i Ričard Gir prešao u Budizam...a zašto, pa zbog šou-biznisa i publiciteta!!!
pobunjeni (citat):drug Tibor (citat):Ej sad se setih da je i Ričard Gir prešao u Budizam...a zašto, pa zbog šou-biznisa i publiciteta!!!
On je satanista. Radio je neke rituale kada sstavis nekog indijskog pacova u dupe i osecas " zadovoljstva ". Stigo je u bilnicu zbog toga jer mu je pacov crko u dupetu. To je sve ztaskano, ali je istina. Pozdrav!
Ambra (citat):pa i ja bi prije bio budista neg musliman šta buda je postojao i jedino šta oni rade meditiraju da nađu unutrašnji mir a ne muslimani su stvoreni zaklanjanje i 5 pput dnevno moraš se klanjat
samir-ko-saki (citat):Ambra (citat):pa i ja bi prije bio budista neg musliman šta buda je postojao i jedino šta oni rade meditiraju da nađu unutrašnji mir a ne muslimani su stvoreni zaklanjanje i 5 pput dnevno moraš se klanjat
da naređeno je da se klanja 5 puta dnevno ali ja sam musliman ali ne klanjam 5 puta dnevno... to je stroga naredba ali ja se toga ne pridržavam (ja klanjam samo ponekad kad je petak dzumu namaz , kad su bajrami ja klanjam bajram namaz, i kad je ramazan)... (mozete i vi biti muslimanio da ne klanjate ali treba vjerovati u allaha jer ako nikako nevjerujes u njega onda vam je zagarantovano mjesto u paklu (dzehenemu) ali ipak to najbolje zna Allah kome je zagarantovano a kome nije zagarantovano)) ja u srcu volim najvise Allaha dž.š. i vjerujem u njega...
Mirza (citat):samir-ko-saki (citat):Ambra (citat):pa i ja bi prije bio budista neg musliman šta buda je postojao i jedino šta oni rade meditiraju da nađu unutrašnji mir a ne muslimani su stvoreni zaklanjanje i 5 pput dnevno moraš se klanjat
da naređeno je da se klanja 5 puta dnevno ali ja sam musliman ali ne klanjam 5 puta dnevno... to je stroga naredba ali ja se toga ne pridržavam (ja klanjam samo ponekad kad je petak dzumu namaz , kad su bajrami ja klanjam bajram namaz, i kad je ramazan)... (mozete i vi biti muslimanio da ne klanjate ali treba vjerovati u allaha jer ako nikako nevjerujes u njega onda vam je zagarantovano mjesto u paklu (dzehenemu) ali ipak to najbolje zna Allah kome je zagarantovano a kome nije zagarantovano)) ja u srcu volim najvise Allaha dž.š. i vjerujem u njega...
Zanimljivo.
samir-ko-saki (citat):Mirza (citat):samir-ko-saki (citat):Ambra (citat):pa i ja bi prije bio budista neg musliman šta buda je postojao i jedino šta oni rade meditiraju da nađu unutrašnji mir a ne muslimani su stvoreni zaklanjanje i 5 pput dnevno moraš se klanjat
Zanimljivo.
heh... pa sta se moze kad je kod nas u bosni i hercegovini takva situacija, svak zanemaruje namaz... u bosni i hercegovini ih je malo sto klanjaju svih 5 namaza dnevno ali ih i ima...
Mirza (citat):samir-ko-saki (citat):Mirza (citat):samir-ko-saki (citat):Ambra (citat):pa i ja bi prije bio budista neg musliman šta buda je postojao i jedino šta oni rade meditiraju da nađu unutrašnji mir a ne muslimani su stvoreni zaklanjanje i 5 pput dnevno moraš se klanjat
Zanimljivo.
heh... pa sta se moze kad je kod nas u bosni i hercegovini takva situacija, svak zanemaruje namaz... u bosni i hercegovini ih je malo sto klanjaju svih 5 namaza dnevno ali ih i ima...
Ma ne zamjeram. Nego, bez uvrede, je li to taj pravi put o kome govori islam?
Zanemarivanje nečega što je, što reče, strogo naređeno?
Zanimljiv pravi put
Mirza (citat):Predpostavimo da nemam pojma (a imam, iz muslimanske sam porodice), ja sam se koristio isključivo onime što si mi ti rekao.
A to je da "jedini pravi put" toleriše da "putnici" otvoreno i ležerno zanemare nešto što je strogo naređeno.
A to da je takva situacija danas, upravo si rekao da je život na ovom svijetu bitniji od Ahireta.
A koliko znam, Ahiret je vječan, znači da od toga što na Zemlji radiš zavisi gdje ćeš da provedeš viječnost...
Pa ok onda... možda je ipak uredu porediti nekih 80tak godina sa cijelom vječnošću. (sarkazam)
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"