Iznesite svoj stav o religijama.
Da li su one potrebne?
Koje su dobre strane?
Koje su loše strane?
Da li bog stvarno postoji ili je on samo alatka???
Usuđuješ se da vrijeđaš moju porodicu?samir-ko-saki (citat):Mirza (citat):Predpostavimo da nemam pojma (a imam, iz muslimanske sam porodice), ja sam se koristio isključivo onime što si mi ti rekao.
A to je da "jedini pravi put" toleriše da "putnici" otvoreno i ležerno zanemare nešto što je strogo naređeno.
A to da je takva situacija danas, upravo si rekao da je život na ovom svijetu bitniji od Ahireta.
A koliko znam, Ahiret je vječan, znači da od toga što na Zemlji radiš zavisi gdje ćeš da provedeš viječnost...
Pa ok onda... možda je ipak uredu porediti nekih 80tak godina sa cijelom vječnošću. (sarkazam)
kao prvo ti, da si iz muslimanske porodice (prave muslimanske porodice) i ti bi bio musliman, jer nama muslimanima je naredjano da svoju djecu odgajamo u islamu...
a kao drugo ti si me pogresnoi razumio i pogresno si razumio BIT OVOGA NASEG PROLAZNOG ZIVOTA...
a tako je neki to zanemaruju I JA SAM MEDJU NJIMA ALI TREBA CVRSTO VJEROVATI U ALLAHA DŽ.Š. I VOLJETI GA... JER ALLAH JE MILOSTIV... I OPROSTICE NEKIMA TO STO NE KLANJAJU (ON NAJBOLJE ZNA KOME CE OPROSTITI)... JA CVRSTO VJERUJEM I VOLIM ALLAHA, A TO STO NE KLANJAM SVAKI DAN 5 DNEVNIH NAMAZA, TO JE GRIJEH i ja sam svjestan toga, ALI STA SE MOZE SVI SMO GRIJESNICI.... Allah je rekao u jednom ajetu da je svaki covjek grijesnik i da nema ni jednog covjeka koji nema bar jedan grijeh... Svi grijesimo... a vasa najgora pogreska je sto uopce nevjerujeter u Njega (Allaha dž.š.)...
Mirza (citat):Usuđuješ se da vrijeđaš moju porodicu?samir-ko-saki (citat):Mirza (citat):Predpostavimo da nemam pojma (a imam, iz muslimanske sam porodice), ja sam se koristio isključivo onime što si mi ti rekao.
A to je da "jedini pravi put" toleriše da "putnici" otvoreno i ležerno zanemare nešto što je strogo naređeno.
A to da je takva situacija danas, upravo si rekao da je život na ovom svijetu bitniji od Ahireta.
A koliko znam, Ahiret je vječan, znači da od toga što na Zemlji radiš zavisi gdje ćeš da provedeš viječnost...
Pa ok onda... možda je ipak uredu porediti nekih 80tak godina sa cijelom vječnošću. (sarkazam)
kao prvo ti, da si iz muslimanske porodice (prave muslimanske porodice) i ti bi bio musliman, jer nama muslimanima je naredjano da svoju djecu odgajamo u islamu...
a kao drugo ti si me pogresnoi razumio i pogresno si razumio BIT OVOGA NASEG PROLAZNOG ZIVOTA...
a tako je neki to zanemaruju I JA SAM MEDJU NJIMA ALI TREBA CVRSTO VJEROVATI U ALLAHA DŽ.Š. I VOLJETI GA... JER ALLAH JE MILOSTIV... I OPROSTICE NEKIMA TO STO NE KLANJAJU (ON NAJBOLJE ZNA KOME CE OPROSTITI)... JA CVRSTO VJERUJEM I VOLIM ALLAHA, A TO STO NE KLANJAM SVAKI DAN 5 DNEVNIH NAMAZA, TO JE GRIJEH i ja sam svjestan toga, ALI STA SE MOZE SVI SMO GRIJESNICI.... Allah je rekao u jednom ajetu da je svaki covjek grijesnik i da nema ni jednog covjeka koji nema bar jedan grijeh... Svi grijesimo... a vasa najgora pogreska je sto uopce nevjerujeter u Njega (Allaha dž.š.)...
Ja ako kažem da sam iz muslimanske porodice, to znači da sam iz muslimanske porodice. Kraj diskusije.
A iskreno ti mogu reći da si jadan (bez uvrede) jer nisi u stanju da odbraniš svoja vjerovanja. Sve što radiš je drobljenje u prazno.
Vjerniče koji krši strogu naredbu, vjerniče koji ovozemaljski prolazan život stavlja iznad sljedećeg, vječnog života, odrasti i pomiri se s činjenicom da na ovom svijetu, NIŠTA NIJE SAVRŠENO, pa tako ni Islam.
Ne vjerujem u Allaha, ne vjerujem ni u Gosopoda i mislim da ni jedan od ta dva ne postoji, vjerovatno su Isus i Muhamed hodali zemljom ali su samo pričali priče.
To je moj stav i mjenjati ga neću.
Ti vjeruj, ali drži jezik za zubima. Ne poznaješ ti ni mene, ni moju porodicu, ni moja iskustva, ni stvari koje su me navele da otvorim oči i skrenem pogled sa džamije/crkve na nešto... korisnije!
Vi vjernici ste svi isti, od sataniste preko hrišćanina do muslimana, ne dopuštate nikome da ima drugačije mišljenje!
Zatvoreni ste i dogmatični.
A da ne pominjem krv na vašim rukama.
O, vjernika mi jakih kada ubijaju tkz. najdraže biće Allahovo/Gospodnje. SVAKA VAMA ČAST, ali ja neću biti dio te estrade.
Ambra (citat):znaci ovako 1. ti vjeruj ako oces ali nemoj siriti svoju vjeru tu na forumu drzat cemo se zakona iz juge koji ti nezabranjuje vjeru ali zapranjuje njezino reklamiranje i širenje
2.kazes da ko nevjjeruje ide u pakao pa jel znaš onu staru
U RAJU JE LIJEPO AL U PAKLU JE EKIPA
Mirza (citat):Usuđuješ se da vrijeđaš moju porodicu?samir-ko-saki (citat):Mirza (citat):Predpostavimo da nemam pojma (a imam, iz muslimanske sam porodice), ja sam se koristio isključivo onime što si mi ti rekao.
Ja ako kažem da sam iz muslimanske porodice, to znači da sam iz muslimanske porodice. Kraj diskusije.
A iskreno ti mogu reći da si jadan (bez uvrede) jer nisi u stanju da odbraniš svoja vjerovanja. Sve što radiš je drobljenje u prazno.
Vjerniče koji krši strogu naredbu, vjerniče koji ovozemaljski prolazan život stavlja iznad sljedećeg, vječnog života, odrasti i pomiri se s činjenicom da na ovom svijetu, NIŠTA NIJE SAVRŠENO, pa tako ni Islam.
Ne vjerujem u Allaha, ne vjerujem ni u Gosopoda i mislim da ni jedan od ta dva ne postoji, vjerovatno su Isus i Muhamed hodali zemljom ali su samo pričali priče.
To je moj stav i mjenjati ga neću.
Ti vjeruj, ali drži jezik za zubima. Ne poznaješ ti ni mene, ni moju porodicu, ni moja iskustva, ni stvari koje su me navele da otvorim oči i skrenem pogled sa džamije/crkve na nešto... korisnije!
Vi vjernici ste svi isti, od sataniste preko hrišćanina do muslimana, ne dopuštate nikome da ima drugačije mišljenje!
Zatvoreni ste i dogmatični.
A da ne pominjem krv na vašim rukama.
O, vjernika mi jakih kada ubijaju tkz. najdraže biće Allahovo/Gospodnje. SVAKA VAMA ČAST, ali ja neću biti dio te estrade.
drug Tibor (citat):Samire, moram da ti kažem, ja mislim da se tu ne sme vrbovati ljude na religije kao što si ti reko "Denise, ovo je kao stvoreno za tebe"....
Denis_MK (citat):Zdravo Ljudi ja sam HIP-POP Denis i kazem vam vjerujte u Isus!!!!
Ambra (citat):jesam reko nesto
nema širenja tvoje vjere više želim da ostaneš na forumu i sudjeluješ u raspravama dalje od religija ako neko napadne islam mozes ga branit u granicama normale ali dosta više o širenju vjere
želim ti ugodan boravak na forumu
Mirza (citat):Može li mi iko objasniti zašto čitavo čovječanstvo ima neku požudu da ima svog gazdu?
Zašto vapimo za time da budemo nečije stvorenje, nečiji rob?
Bez uvrede, Polutane, ali da je ta sila u koju vjeruješ toliko dobra... Čemu zlo u svijetu?
Ne sjećam se datuma, ne sjećam se tričavih 24h a da u tom periodu negdje nije vođen rat?
Svijet je u ratu, stalno... Ta sila (ako postoji), da je zainteresovana za nas riješila bi to daaaavno.
Drugarski pozdrav,
Mirza
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"