JUGOSLOVENSKI POKRET

DOBRODOŠLI!

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

Join the forum, it's quick and easy

JUGOSLOVENSKI POKRET

DOBRODOŠLI!

Ako niste registrovani posjetilac foruma, kliknite na "registracija" na dnu ovog prozora, a ukoliko ste registrovani član, kliknite na "login".

JUGOSLOVENSKI POKRET

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JUGOSLOVENSKI POKRET

Samo zajedno smo jači!

Danas, kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ: Da ću marljivo učiti i raditi i biti dobar drug. Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu SOCIJALISTIČKU FEDERATIVNU REPUBLIKU JUGOSLAVIJU. Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i ideje za koje se borio Tito. Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir.

Login

Zaboravljen password

Anketa

Da li bi ti učestvovao/la u pro-yu internet lobiju?

Rezultati

Latest topics

» DRUGARICE I DRUGOVI GDE STE?
Religija uopšte - Page 4 EmptyTue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter

» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos

» Izgubljeni drugovi
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC

» PRAZNICI
Religija uopšte - Page 4 EmptyMon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC

» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos

» Zdravo! Ja sam Dejan!
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos

» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Dec 13, 2014 11:46 am by valter

» LALA U PEKARI
Religija uopšte - Page 4 EmptyFri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter

» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Religija uopšte - Page 4 EmptyFri Dec 05, 2014 7:08 am by valter

» TEZINA LANACA
Religija uopšte - Page 4 EmptyMon Dec 01, 2014 7:44 am by valter

» LINUX MINT
Religija uopšte - Page 4 EmptySun Nov 30, 2014 8:31 am by valter

» 29.Novembar-Dan Republike
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Nov 29, 2014 8:18 am by valter

» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"
Religija uopšte - Page 4 EmptyThu Nov 27, 2014 5:52 pm by valter

» Draga moja domovino
Religija uopšte - Page 4 EmptyWed Nov 26, 2014 4:28 pm by valter

» Evropska Unija
Religija uopšte - Page 4 EmptyTue Nov 18, 2014 3:51 pm by valter

» PROJEK ROSETTA
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Nov 15, 2014 8:03 pm by valter

» Cestitke i pozdravi
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Nov 15, 2014 7:55 pm by valter

» " ZA VASU BOLJU BUDUCNOST"
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Nov 15, 2014 12:32 pm by SAMOUPRAVLJAC

» OBAVEŠTAVAM SVE!
Religija uopšte - Page 4 EmptyWed Nov 12, 2014 1:07 pm by valter

» Ubuntu
Religija uopšte - Page 4 EmptyWed Nov 12, 2014 10:35 am by valter

» Savez komunističke omladine Jugoslavije-SKOJ
Religija uopšte - Page 4 EmptySat Nov 08, 2014 7:26 am by valter

» Jugoslovenska Narodna Armija -JNA-
Religija uopšte - Page 4 EmptyThu Nov 06, 2014 10:05 pm by valter

» JUCE DANAS SUTRA
Religija uopšte - Page 4 EmptyFri Oct 03, 2014 1:45 pm by valter

» Evo nesto interesantno
Religija uopšte - Page 4 EmptyWed Oct 01, 2014 8:11 pm by valter

» Demokratija ili Radnicko samoupravljanje
Religija uopšte - Page 4 EmptyMon Sep 22, 2014 4:57 pm by maro

November 2024

MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Preporučene stranice

free forum
free forum
free forum
free forum
free forum

+24
prle
aska07
dragnik
Armin151
Ljubo
byron22
SAMOUPRAVLJAC
atsinumok
Hercegovac
JUZNI SLOVEN
JUGOpolutan
Dene
Drug Čelik
pobunjeni
Denis_MK
Ambra
rozalin
samir-ko-saki
papelegenda
valter
Jugoslav
drug Tibor
Spartak
Internetlija
28 posters

Religija uopšte

Internetlija
    Internetlija
    Osnivač
    Osnivač

Male
    Broj komentara : 917
    Političko opredjeljenje : Ljevičar
    Registration date : 2009-02-17

Religija uopšte - Page 4 Empty Religija uopšte

Komentar by Internetlija Tue Feb 17, 2009 6:40 pm

First topic message reminder :

Iznesite svoj stav o religijama.
    Da li su one potrebne?
    Koje su dobre strane?
    Koje su loše strane?
    Da li bog stvarno postoji ili je on samo alatka???

samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Broj komentara : 108
    Registration date : 2009-03-02

Religija uopšte - Page 4 Empty Re: Religija uopšte

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 8:28 am

Drug Čelik (citat):ja sam se prije bojao Boga.,..a onda sam skontao da muslimani ustvari manipulisu nama( upravo tako sto govore, ne budes li dobar, ides u pakao)...a citao sam i ja i Kuran i Bibliju, imam oboje kod kuce, mama mi je katolkinja otac musliman Very Happy
    u nas u blizini ima jedan covjek(malo je lud)
    sin mu svaki dan oko 3 donosi rucak u kucu, covjek jede, i onda ostatak dana ibadeti( a i do 3 ibadeti(sta ja znam, uci, moli se bogu il sta vec))
    eto, covjek cijeli zivot potrosi bezveze...ne izlazi NIKAD napolje, nema televizor i sl...samo uci, jede i spava (i ide u vc Very Happy )
    TO JE LUDO!!!

ma ti si lud... taj covjek nije, ako je to istina on zeli samo sto vise da se priblizi Bogu...(ili mozda ima neku smrtonosnu bolest pa zna da ce uskoro umrijeti, a i da nema on je svjestan toga da je ovaj svijet prolazan) a nama muslimanima je naredjeno da klanjamo samo 5 denvnih namaza.. i ja sam musliman ali ja neklanjam tih 5 denavnih namaza, ja klanjam samo ponakad Dzumu namaz koja se klanja petkom i klanjam ponekad kad je ramazan(najblagodariji mjesec)... ALLAH Dž.Š. JE JEDAN I ONA JE NAJVECI... ALLAHU EKBER... A VI AKO IKAD ODLUCITE BITI MUSLIMANI SAMO RECITE: Nema drugog Boga, osim Allaha; a Muhamed je Božiji rob i Božiji poslanik. CAK I KAD TO IZGOVORITE TRENUTAK PRIJE VASE SMRTI, VI ULAZITE U VJECNO UZIVALJHE(DžENET). ali niko nezna kad ce umrijeti pa zato najbolje da to ucinite sto prije, jer ako neucinite, kajacete se na sudnjem danu ali tad ce biti kasno... TAKO DA ZNATE...
    drug Tibor
    drug Tibor
    Zastavnik
    Zastavnik

Male
    Broj komentara : 288
    Mjesto : Bečej
    Političko opredjeljenje : Komunist
    Obrazovanje : Kuvar

Komentar by drug Tibor Sun Mar 08, 2009 10:28 am

Polako Samire, ja sam materijalista i stoga neću verovati u neki zagrobni život, osim ako mi neko ne da neki fizički dokaz za to da zagrobni život postoji.

I zamolio bih te: Bez Vredjanja!
    Internetlija
    Internetlija
    Osnivač
    Osnivač

Male

Komentar by Internetlija Sun Mar 08, 2009 10:37 am

samir-ko-saki (citat):
    Drug Čelik (citat):ja sam se prije bojao Boga.,..a onda sam skontao da muslimani ustvari manipulisu nama( upravo tako sto govore, ne budes li dobar, ides u pakao)...a citao sam i ja i Kuran i Bibliju, imam oboje kod kuce, mama mi je katolkinja otac musliman Very Happy
    sin mu svaki dan oko 3 donosi rucak u kucu, covjek jede, i onda ostatak dana ibadeti( a i do 3 ibadeti(sta ja znam, uci, moli se bogu il sta vec))
    eto, covjek cijeli zivot potrosi bezveze...ne izlazi NIKAD napolje, nema televizor i sl...samo uci, jede i spava (i ide u vc Very Happy )
    TO JE LUDO!!!

ma ti si lud... taj covjek nije, ako je to istina on zeli samo sto vise da se priblizi Bogu...(ili mozda ima neku smrtonosnu bolest pa zna da ce uskoro umrijeti, a i da nema on je svjestan toga da je ovaj svijet prolazan) a nama muslimanima je naredjeno da klanjamo samo 5 denvnih namaza.. i ja sam musliman ali ja neklanjam tih 5 denavnih namaza, ja klanjam samo ponakad Dzumu namaz koja se klanja petkom i klanjam ponekad kad je ramazan(najblagodariji mjesec)... ALLAH Dž.Š. JE JEDAN I ONA JE NAJVECI... ALLAHU EKBER... A VI AKO IKAD ODLUCITE BITI MUSLIMANI SAMO RECITE: Nema drugog Boga, osim Allaha; a Muhamed je Božiji rob i Božiji poslanik. CAK I KAD TO IZGOVORITE TRENUTAK PRIJE VASE SMRTI, VI ULAZITE U VJECNO UZIVALJHE(DžENET). ali niko nezna kad ce umrijeti pa zato najbolje da to ucinite sto prije, jer ako neucinite, kajacete se na sudnjem danu ali tad ce biti kasno... TAKO DA ZNATE...

Nisi pročitao forumska previla.
    VRIJEĐANJE SE NE TOLERIŠE. Ovo ti je prva opomena.
    Drug Čelik
    Drug Čelik
    Vodnik
    Vodnik

Male
    Broj komentara : 91
    Mjesto : Vitez - Zenica
    Političko opredjeljenje : komunist
    Obrazovanje : u toku...
    Registration date : 2009-02-18

Komentar by Drug Čelik Sun Mar 08, 2009 11:36 am

ma znam ja to...''nema drugog boga'', kelme i sehadet i ostala sr...pardon Very Happy, i ostale stvari, znam fatihu i sve to...ZNAM a opet ne vjerujem...mozda to ne razumijes??
    ne vjerujem u natprirodne sile bas zato sto ime previse dokaza da on NE POSTOJI...pozdrav
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male
    Mjesto : Cazin
    Obrazovanje : Gimnazija, 2 raz.

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 3:37 pm

Drug Čelik (citat):ma znam ja to...''nema drugog boga'', kelme i sehadet i ostala sr...pardon Very Happy, i ostale stvari, znam fatihu i sve to...ZNAM a opet ne vjerujem...mozda to ne razumijes??
    ne vjerujem u natprirodne sile bas zato sto ime previse dokaza da on NE POSTOJI...pozdrav

ma vi neznate u sta se upustate... I JA NIKOG NEVRIJEDJAM!!!!!!
    drug Tibor
    drug Tibor
    Zastavnik
    Zastavnik

Male

Komentar by drug Tibor Sun Mar 08, 2009 4:32 pm

Pa nekoliko komenta unazad si reko nekome "ti si glup"...ali ajd objasni mi u šta se mi to upuštamo a ne znamo unapred???
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 4:57 pm

sve je navedeno.... ja vam vise necu govoriti o vjeri... procitaj iz pocetka o ovoj temi pa ces znati, ako imate zdrav razum .... tvoje misljenje je krivo... i ako mislis da si u pravu, uvjek gledaj vecinu i znaces jesi ili nisi u pravu ili u krivu (nemozete vi biti pametniji od milijarde i milijarde ljudi)... a da je to vase sto vi pricate pametno (govorim o vjeri) to bi uzeo cijeli svijet(ili veci dio svijeta) i svak bi vjerovao u nista (bio bi kao i vi), ali posto se to nece nikad dogoditi na vama je samo da pocnete vjerujeti u Boga odnosno okrenete se na pravi put... NEKA VAM DRAGI ALLAH POMOGNE, ON VAM JEDINI MOZE POMOCI ja sam se u to uvjerio milion puta, kad bi god zelio nesto neostvarivo (vise ili manje) ja bi se pomolio Allahu i iskreno zamolio ga za to, i uvjek mi se to i ostvarivalo... a kome cete se vi povjeriti koga ce te vi zamoliti da vam se nesto ostvari?
    Internetlija
    Internetlija
    Osnivač
    Osnivač

Male

Komentar by Internetlija Sun Mar 08, 2009 5:53 pm

samir-ko-saki (citat):
    Drug Čelik (citat):ma znam ja to...''nema drugog boga'', kelme i sehadet i ostala sr...pardon Very Happy, i ostale stvari, znam fatihu i sve to...ZNAM a opet ne vjerujem...mozda to ne razumijes??

ma vi neznate u sta se upustate... I JA NIKOG NEVRIJEDJAM!!!!!!

Evo dajem ti priliku da izneseš bar 10 JAKIH razloga zašto trebamo vjerovati?
    Pod jakim razlogom računam nešto što ima direktnu manifestaciju u mom organizmu ili životu uopšte.

Ništa mentalno, ništa placebično i ništa fiktivno.
    Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male
    Broj komentara : 172
    Mjesto : Prilep-SR Makedonija
    Obrazovanje : sredno-skitacko

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 7:22 pm

samir-ko-saki (citat):
    TO JE LUDO!!!

Ja kazem ISUS je najveci i on je jedini BOG!!!!I ako ikad odlucite da budite Hristijani recite samo da nema drug BOG!!
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 7:29 pm

Denis_MK (citat):
    samir-ko-saki (citat):
    TO JE LUDO!!!

Ja kazem ISUS je najveci i on je jedini BOG!!!!I ako ikad odlucite da budite Hristijani recite samo da nema drug BOG!!

denis od kad si ti poceo uopce vjerovati u nesto? zar ti do neki dan si vikao da si ateista (da u nista nevjerujes)
    Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 7:32 pm

Ne od sad sam boznik i kazem da samo Isus je jedan i jedini Bog!
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 7:38 pm

u Kur`anu se govori i u Issusu odnosno to je Isa a.s. i on je imao zadatak da ljude okrene na pravi put, njemu je Allah dž.š. dao knjigu Indžil da ju objavi cijelom svijetu (Indzil je ta danasnja Biblija, samo sto su Bibliju ljudi izokrenuli i stavili neke stvari koje oni zele) i nakon Indzila kojeg su ljudi izokrenuli dolazi Kur`an i u njemu se sve opisuje sta su ljudi to izokrenuli u prethodnim knjigama (ona knjiga od jevreja, i biblija). dakle Islam je prava vijera jer ona jedina opisuje sve vjere i zna obijesniti kako je koja nastala a sve te vijere su nastale od Islama, samo su ih ljudi izokrenuli i dodali nesto a nesto oduzeli.... U KUR`ANU SVE PISE... ALLAH JE NAJVECI...
    drug Tibor
    drug Tibor
    Zastavnik
    Zastavnik

Male

Komentar by drug Tibor Sun Mar 08, 2009 7:40 pm

To su sve samo priče i pretpodstavke...nema ničega što bi mogao konkretno to da dokaže...
    Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 7:47 pm

da a kad je izasao Isus Alah niko nije ni znao.Hristijanska vera je najstarija od svih.
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 7:48 pm

drug Tibor (citat):To su sve samo priče i pretpodstavke...nema ničega što bi mogao konkretno to da dokaže...

ima ima... to se dokaze sa rijecima uzvisenog Allaha u Kur`anu, jer te rijeci u Kur`anu opisuju neke stvari za koje se do tada nije ni znalo a sada su te neke stvari i naucno dokazane... ali ima i nekih stvari u kojima nauka grijesi (odnosno ona to pretpostavlja a jos nije dokazala, ili je to nemoguce dokazati)...
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 7:51 pm

nije tacno bilo je i prije krscanstva vjera...
    Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 7:52 pm

HAHAHAHAH...e ovo nisam nikad cuo.Muhamed je posle Isus 400-500 god.
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 7:58 pm

ali cinjenica je da Kur`an objasnjava sve detalje kako je koja vjera nastala i sta je u kojoj vjeri izokrenuto... i najzad ti ces sam to skontati, jer iz dana u dan ljudi koji su krscani ili neke druge vjere prelaze na islam pa nadam se da ces i ti uskoras shvatiti koji je pravi Bog i sta je pravo... a i da ti kazem kako mozes vjerovati u Isusa kad je on bio covjek kao sto sma i ja i ti (ako je Isus bog zasto on nije sebi mogao pomoci kad su ga oni tukli)... a da ti kazem Allah se uvjek spominjao (allah u prijevodu sa arapskog na nas znaci Bog)...
    Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 8:12 pm

da i biblija objasnjava!!!a ljudi koji su kriscani nikad nisu isli u islam jedino to rade crnce,ja nikad nisam cuo katolik bjelac i kriscan da prelza u islam!!
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 8:13 pm

Denis_MK (citat):HAHAHAHAH...e ovo nisam nikad cuo.Muhamed je posle Isus 400-500 god.

ja nisam rekao da je Muhamed dosao prije Isusa, ja sam reka da ima prije krscanstva mnogo vijera (ako bi ti vjerovao po tome kako je koja kad nastala onda vjeruj u grcke bogove ili nesto jos prije, vjeruj u kipove... Very Happy Very Happy ), ali u Kur`anu sve pise kad je koji bio i sta je bilo kako i sta... u indžilu (indzil je biblija malo iuzokrenuta) spominje se da ce doci jos jadna objava od Boga, odnosno posljednja objava a to je Kur`an. i sve do smaka svijeta to ce biti ispravna i jedina 100% sacuvana knjiga od Boga (Allaha dž.š.)... A TI I VI OSTALI KOJI NEVJERUJETE U NISTA RAZMISLITE DOBRO..
    Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 8:20 pm

pred kriscanstvo nije imao vere druge nego su bili samo neki bogove ali nisu bili vere!a pod vera se podrazbira kriscanstvo,islam,katolik,budizam i dr znaci ove su vere a ne Zevs,Afrodita i neki druge bogove
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 8:23 pm

frank ribery bio je katolik i presao je na islam, michael jekson bio je katulik i presao je na islam, ima ih sav svijet... evo ti par linkova pa vidi:

[You must be registered and logged in to see this link.]
    action=printpage;topic=400.0

ili ako ti je malo jednostavno preko googlea nadji:

Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 8:28 pm

reko sam michael jeckson je crnac oni nemaju vere i ide u islam i katolistvo,a za ribery prvi put cujem
    drug Tibor
    drug Tibor
    Zastavnik
    Zastavnik

Male

Komentar by drug Tibor Sun Mar 08, 2009 8:29 pm

Ali oni su menjali svoju veru radi šou-biznisa i publiciteta!!!
    Denis_MK
    Denis_MK
    Stariji vodnik
    Stariji vodnik

Male

Komentar by Denis_MK Sun Mar 08, 2009 8:32 pm

тачно!!!
    samir-ko-saki
    samir-ko-saki
    Vodnik 1. klase
    Vodnik 1. klase

Male

Komentar by samir-ko-saki Sun Mar 08, 2009 8:33 pm

eto vidi te linkove pa ces znati.. ima sav svit muslimana sto su presli sa krscanstva ili nekje druge vjere... sam cinjenica da ih danas ima gotovo najvise, sad su izjednaceni sa katolicima a ja mislim da ih ima i vise od katolika. a cudno da neznas za riberiya kad on prije i poslje svake utakmice prouci fatihu...

Sponsored content

Komentar by Sponsored content

Danas je Thu Nov 21, 2024 10:15 pm