Iznesite svoj stav o religijama.
Da li su one potrebne?
Koje su dobre strane?
Koje su loše strane?
Da li bog stvarno postoji ili je on samo alatka???
drug Tibor (citat):Mirza je u pravu, nije bog ničim pomogao pri stvaranju i vodjenju Jugoslavije, nije bog dao oružje partizanima nego su ih oni stekli krvlju, nije bog pomogao onda kad je Tito morao da koristi oružje da sačuva Jugoslaviju(hrvatsko proljeće), ali bog se odmah dao na poso kad se u njegovo ime stvorio nacionalizam kao koren nekog naroda pa se zaratilo, nije bog bio tamo kad su se dešavala najveća sranja u Srebrenici i Vukovaru...ali zato je sad prisutan kad se gubi posao, kad se ne zna šta će čovek jesti sutra ili da li će uopšte živeti...
atsinumok (citat):I onda, šta je tebi smisao života?
Pretpostavljam da ti ostatak familije slavi praznike, gdje si ti kad oni slave?
valter (citat):atsinumok (citat):I onda, šta je tebi smisao života?
Pretpostavljam da ti ostatak familije slavi praznike, gdje si ti kad oni slave?
Nije smisao zivot praznovati ono sto ti religija propisuje.
Smisao zivota je duboko ubedjenje u nacin na koji se zivi. Smisao zivota moze biti zalaganje za toleranciju medju ljudima. Smisao zivota moze biti zelja za dostojanstvenim zivotom, zivotom koji vredi ziveti. Sa svojim prijateljima, susjedima ( komsijama ) u razumevanju i slozi.
To je za mene smisao zivota, i ja sam ateist, a to znaci da necu dopustiti da mi neko stavi "dasku" ispred mozga. Koristim svoj mozak na taj nancin sto aktivno pratim dogadjaje oko sebe i na osnovu toga donosim odluke bez cekanja da neko "drugi" za mene odlucuje ili mi daje upute u kom pravcu je jedini put.
" Ziveti i pustiti druge da zive" je jedan od smisla zivota.
Svi mi imamo pravo na zivot dostojan ljudskom bicu ali nemamo pravo da podredjujemo druge nasem nacinu zivota, bez obzira kakav on bio.
Ako neko hoce da bude "sluga" neka mu to bude, ali bez mene, ja hocu da budem "slobodan" mada znam da je to tezi nacnin zivota. Covek koji svoj nacin zivota sam kreira se mora puno vise naprezati, padati i ustajati na svom putu ali je ponosan na ono sto je ostavario, dok su oni koji samo cekaju na "trasiranje puta" od strane drugih u povoljnijem polozaju da nemoraju toliko da "padaju i ustaju" nemoraju da naprezu svoj mozak jer im se sve "pripremljeno" servira, ali zato i nemaju mogucnost da osete sta znaci biti stvarno slobodan, slobodan kao ljudsko bice i slobodan kao jedinka.
Neka svako bira svoj nacnin zivota, ali neka se svakom da mogucnost za to biranje.
Valter
Drug Čelik (citat):Evolucija i ništa.
SAMOUPRAVLJAC (citat):Religija je samo izgovor za ucinjeno zlo. Po rodjenju smo svi isti i da nema ko da propagira razne religije svi bi smo bili isti, razlokovali bi smo se samo po boji koze, ociju, kose i nicemu drugom. Nikom na celu ne pise kojoj religiji pripada to sami kasnije postajemo pod uticajem okruzenja u kojem zivimo. Bez religije bi nam bilo bolje svima a ako vec ne mozemo bez nje nemojmo se mesati u tudju privatnost.
byron22 (citat):
Da ovo što pišem ne bi dobilo prizvuk teorije zavere, moram da dodam da su obični ljudi, seljaci i radnici, u najvećoj meri sami krivi što dozvoljavaju da neko njima manipuliše i što ne rade na sebi i svom ličnom obrazovanju. A za to nije nužna formalna obrazovna institucija (škola, fakultet). U eri interneta svaka informacija je lako dostupna. Na žalost, većina ljudi koristi računar za igranje igrica, gledanje filmova i slušanje muzike (najčešće nekvalitetne). Svako ko je iole obrazovan, neće sebi dozvoliti da lupa kreacionističke gluposti, negira evoluciju i ubeđuje druge da treba da veruju u ono što nikad ni sam nije video, ne poznaje nekog ko je video i neće nikad ni videti.
Balavci, ne mislite valjda da ću da vam verujem na reč?
Tue Jan 29, 2019 6:22 pm by valter
» Smrt? Je li to kraj ili prelaz iz faze u fazu?
Sat Aug 29, 2015 4:28 pm by Jugos
» Izgubljeni drugovi
Sat Feb 14, 2015 10:12 pm by SAMOUPRAVLJAC
» PRAZNICI
Mon Dec 29, 2014 6:16 pm by SAMOUPRAVLJAC
» BEZ DLAKE NA JEZIKU
Sat Dec 13, 2014 12:28 pm by Jugos
» Zdravo! Ja sam Dejan!
Sat Dec 13, 2014 12:23 pm by Jugos
» Kakvo drustvo zelimo...nova Jugoslavija?
Sat Dec 13, 2014 11:46 am by valter
» LALA U PEKARI
Fri Dec 05, 2014 2:05 pm by valter
» Socijalisticki sistem i Radnicko samoupravljanje u SFRJ-i
Fri Dec 05, 2014 7:08 am by valter
» TEZINA LANACA
Mon Dec 01, 2014 7:44 am by valter
» LINUX MINT
Sun Nov 30, 2014 8:31 am by valter
» 29.Novembar-Dan Republike
Sat Nov 29, 2014 8:18 am by valter
» "SAMO ZAJEDNO SMO JACI!"